8-14 Ağustos haftası burç yorumları: Rotamızı olaylar karşısındaki eylemselliğimiz belirleyecek

Bu hafta eylemlerimiz çok önem arz edecek. Nasıl birkaç haftadır iletişim vurgusu çok yoğun idiyse gökyüzünde; gerek engellemeler, gerek manipulasyon, gerek uslup ile, bu hafta eylemlerimizle yön belirleyeceğiz. 

Mars bir yandan Plüton ve Uranüs ile güç bulup  tetik alırken, bir yandan Satürn ile frenlenecek aslında biraz da bu gerekecek çünkü Jupiter de yarı kare ile dengesizleştiriyor eylemlerimizi. Daha sonra da Neptünle sextil yapacak ve hayallerini göz ardı etme diyecek bize. Yani sert enerjiyi sağaltmak için olumlu düşüncede kal, ve onları gerçekleştirmek için yol al diyecek.

Ateş grubunda çokca gezegen var üstelik Güneş ve Ay da Aslan ve Yayda dolayısıyla enerji potansiyeli yüksek bir haftaya giriyoruz. 

Öncüler ikili ilişkilerde egoları, tutkuları ile sınanırken,  Sabitler hayatlarında önemli bir dönemeçte olduklarını hissedecekler. Su grupları nispeten olumlu etkiler alacaklar hala ilişkilerde ciddi adımlar atabilecekler. Toprak gruplarında da değişim rüzgarları esiyor ama topraklar daha destekli ilerliyor belki içlerinde Oğlak bir tık daha zorlanıyor çünkü hala Plüton transiti altında. 

8-14 Ağustos haftası burç yorumları: Rotamızı olaylar karşısındaki eylemselliğimiz belirleyecek

Bu hafta gökyüzünde oluşacak konumlara tek tek bakalım birlikte...

Hafta başında Güneş Jüpiter trinesi hala aktif ve şans verici koruyucu etkisi devam ediyor. Chiron da bu trineye dahil olarak bir nebze yaralarımızı sarma fırsatı verecek bize. Otorite figürleriyle aramız yumuşayabilir haftanın ilk günleri. 

Yine hafta başında net Neptün Venüs trinesi hakim ki bu bize sanatsal ilhamlar, askta romantizm ve ask sarhoşluğu gibi etkiler verecektir. Neptünün dokunduğu her noktada bir net görememe olduğunu düşünüyorum  o nedenle temkinli ilerlemek mühim işin içinde Neptün varken. Mars'a da sextil atacağı için eylemlerimizde de duygusallık ön planda olabilir. 

Haftanın ilk günü Öğle saatleri itibariyle netleşecek olan Plüton Venüs karşıtlığı ikili ilişkilere gerginliklere sebep olabilecek. Enerji manipülatif, baskıcı, takıntılı bir şekilde işleyebilecek iradeye sahip çıkmak gerekiyor. İkili ilişkilerde bir tarafın tutkuyla bağlılığı, diğer tarafı istediği kalıba sokmak için manipüle etmesi gibi durumlar yaşanabilecek. İlişkiler ve finansal konularda zorlanacağız. Krizlere sebep olabilecek. 

Kazalara ve sağlık gündemlerine dikkat özellikle Kova, Aslan, Akrep ve Boğalar...

Pazartesi günü  Mars Satürn karesi devam ediyor. Uranüs de devrede. Kazalara oldukça açık etki veren bu konum varken elektrikli aletlerimizi de dikkatli kullanalım. Evden çıkarken fişleri prizden çekelim.

Salı günü Merkür Jüpiter 150 liliği netleşirken, uzun vadeli planlarımızda değişiklikler yapmak zorunda kalabiliriz. İletişimsel farkındalığımızın, kendimizi ifade etme yetimizin düştüğü bir gün. Önemli görüşmeler bu gün yapılmamalı. 

Perşembe günü ise Uranüs Güneş karesi netleşiyor. Bu biz de ani parlama, dürtüsel tepkiler yaratabileceği gibi karar vermemizi de güçleştirecek. Git gelli bir ruh haline bürünebileceğiz. Yine özellikle sabitler.  Güneş düğümleri de kareler halde olduğu için, geçmişten gelen etkilerle, geleceğe yönelik hedeflerimiz arasında çelişkili bir ruh hali verecek.

Cuma günü Venüs Aslan Burcuna geçmiş olacak. Her ne kadar ikili ilişkiler için eğlenceli, dışa dönük, enerjik, keyifli bir dönem vaad ediyor olsa da gökyüzündeki diğer konumlar buna biraz bariyer koyacak gibi gözüküyor.  Ve bu gün aynı zamanda Kova Burcunda  önemli  bir Dolunay gerçekleşecek. Oldukça sert bir Dolunay üstelik. Dolunay yazımızda ve tek tek burç yorumlarında detaylara yer vereceğiz. Mars da Algol noktasına gelerek tutulmaları tetikleyecek ve Neptün’e de Sextil atacak. İşin içinde Algol ve tutulmalar olunca, öncelikle o dönemki  uyarıları yinelemekte fayda var. Hangi ev hangi gezegen olursa olsun bir sekilde haritanıza dokunduğu bir nokta varsa sağlık kontrollerinizi yineleyin. Özellikle bir kanser geçmişiniz ya da bu anlamda riskli bulunan bir durumunuz varsa çünkü son derece mutatif bir yıldız ve çok etkili. Meme, rahim, boyun bölgesi, tiroid öncelikli olmak üzere risk taşıyanlar atlamasınlar. 

Pazar günü ise Güneş Satürn karşıtlığı netleşecek oldukça sert bir görünüm hafta sert bir hafta zaten. Bir de burada kişiliğimize baskı ve engel hissi yaratacak egomuzu net ortaya koyamadığımız bir kaç gün yaşatacak bize. Sabit Burçlar sağlıklarına dikkat etmeye devam...

Satürn Uranüs Karesi de daha etkin olacak bu hafta. Kalp ve tansiyon sorunu olanlar dikkatli olmalılar. Gökyüzündeki enerji kazalara da açık. 

8-14 Ağustos haftası burç yorumları: Rotamızı olaylar karşısındaki eylemselliğimiz belirleyecek - Resim : 2


KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR: Koçlar bu haftaya aşk yaralarını sararak başlıyor ya da aşkla yaralarını sararak da diyebiliriz. Bir süredir rüyaları aktif ve sanatsal ilhamlara da açıklar. Hali hazırda kariyer alanında ilişkilerinde manipülatif etkiler deva ederken  aile ile  ilişkilerinde olumlu bir görünüm var en azından hisleri o yönde olacak. Fİnansal gelir elde etme, para girişi vb. konularında baskılandığımızı engellendiğimizi hissedebiliriz bu hafta. Bu tarz konu ve kavramlar gündeme gelebilir gecikmeler ve buna bağlı öfke, sinir durumları yaşanabilir. Sosyal çevre ve yakın arkadaşlara da dikkat bu  anlamda. Salı günü kimseyle agız dalaşına girmemeye dikkat etmeliler, sonrasında üzülebilirler. Beyinlerini susturacak meditasyon türü çalışmalar yapabilirler. Eğlence planlarında aksaklık yaşanabilir. Perşembe günü iş ortamlarında finansal konularda gerginliklere açıklar. Cuma günü Venüsün Aslana geçişiyle aşk hayatları olumlu etki almaya başlarken 11.evden dolunay etkisi almaya başlayacaklar. Sosyal çevreleri, özgüven öz değer alanları,  sağlıklarına dikkat etmeliler. Gelir gider dengelerinde temkinli olmalılar. Pazar günü ise yakın çevrelerinden otorite figürleri ile tartışmalara, baskı ve engellere açık  bir enerjideler. Şans oyunlarından da uzak durabilirler bu gün. 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR:  Boğalar aileleri ile vakit geçirerek içsel kaygılarını sifalandırabilir bu hafta başında. Kitap, şiir yazma vb. konularda ilhama  açık bir enerjideler. Bu konuda istek ve arzuları destek görecek. 1-4. evden aldıkları Mars Satürn karesinde hem kendi hem de ailelerinin sağlıklarına dikkat etmeliler. Salı günü aile bireyleriyle tartışmaktan kaçınsınlar. Perşembe günü  huzursuz hissedecekleri bir gün ani gerginliklere patlamalara gelgitli ruh hallerine dikkat etmeliler. Venüsün Aslana geçişi Boğalara pek iyi gelmezken Dolunay da 10 . evlerinde gerçekleşerek kariyer konularında gerginlikler ani olaylat yaşatabilecek. Pazar günü itibariyle ile önümüzddeki hafta iş ortamından otorite figürleriyle egosantrik engellemelere açıklar.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: Haftanın ilk günü kardeşleriyle, yakın çevreleri ile uyumlu enerjideler. Finansal konularda fazla iyimser davranmamalılar gerçekçi bakış açısında kalmaya çalışmalılar. Manipülasyona açık bir enerjideler her türlü gelir-gider, banka, hesap, prim vb. finansal konuda. Perşembe günü aile bireyleri ile tartışmamaya dikkat etmeliler anlaşmazlıklara açıklar. Venüsün aslana geçmesi çoğu ikizlere finansal ve ilişkisel anlamda iyi gelecek. Dolunayı 9. evden alacaklar ve tutulma tetiğini de sağlık evlerinden dolayısıyla sağlıklarına dikkat etmeliler. Tutulmadaki Algol etkisi göze alınınca boyun tiroid vb. artı vücutta herhangi bir mutasyona açık bölge varsa bilinen tetkiklerin yinelenmesi faydalı olacaktır. Pazar günü seyahatte olanlar trafikte dikkatli olmalılar. Yine yakın çevre ile gerginliklere açık bir enerji hakim...

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER: Kariyer alanlarında finansal konularda olumlu etkilerle başlıyorlar haftaya. Sanatsal ilham aldıkları ya da ilişkilerde yaşadıkları bazı sorunları sanatla sağalttıkları bir dönemdeler Yengeçler. Daha bir hoş görü halinde kalabilecekler haftanın ilk günleri.  Aslında Plüton ile baskı altında hissettikleri bir süreçteler ama Neptün kaçış fırsatı verebilir. Eş ve ortakla ilgili her türlü manipülasyona dikkat etmeliler. Mars Satürn karesinde sağlıkla ilgili evleri de devrede olduğu için dikkatli olmalılar. Salı günü kariyere yönelik  planlarında değişiklik yaşayabilirler. İş arkadaşlarıyla anlaşmazlıklara da açıklar önemli toplantılar ötelenebilir. Üslupta da sertlik verebilecek bir görünüm var. Perşembe günü ise ne istediğimizi neyle mutlu olacağımızı çok da kestiremediğimiz gelgitli bir hal var. Özgüvenimizi etkileyebilir. Aynı zamanda finansal konularda da belirsizliğe açık olacak bir gün dikkatli olmakta fayda var. Cuma günü Venüs Aslana geçişiyle para evlerinde transite başlarken bir kısım Yengeçe bu konuda şans getirecek. Satürnyen Dolunay Yengeçlerin 8. evlerinde. Derin korkularıyla yüzleştirebilir, duygusal baskı, engel, depresyon hissi verebilir. Hastane, hastalık, operasyon geçirme potansiyelleri taşıyabilir dikkat edilmeli. Uranüs karesi de hala etkin. Kalp, tansiyon sorunları ve yine kanserojen bulgularda tetkikler yinelenebilir daha önce de yazdığım gibi.

 Hafta sonu finansal krizlere gelir gider dengesine dikkat. 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR:  Aslanlar eğitim, seyahat, yabancı ülkelerle iligili konu ve kavramlarda şanslı bir süreçteler bir süredir. Bilinç ötesi algıları açık bir dönemdeler. Spritüel çalışmalar bu dönem onlara keyif verebilir. Salı günü eğitim, seyahatler ve yabancı ülkelerle alakalı başlattıkları süreçle ilgili net kararlar almasınlar çünkü olan biteni net göremeyebilirler. İş ortamlarında manipülasyona açık etkideler. Gizli ilişkiler içinde olanlar baskı altında hissedebilir keyif alamadıkları bir kaç gün yaşayabilirler. Salı  günü finansal konularda sert  kararlar almamalılar. Perşembe günü Uranüs karesi yaşayacak olan aslanlar kararsız, git gelli ama dürtüsel de bir ruh halinde olacaklar. Cuma günü ise Venüs burçlarına geçiyor her ne kadar Venüs Aslan keyifli eğlenceli bir konum olsa da, bu hafta biraz sert etkiler alıyor ikili ilişkiler. Dolunayı ise 7. evlerinde eş ve ortaklıklar alanında olacak. Sert bir Dolunay sert bir hafta dikkatli olmalılar zaten Uranüs Mars Kad kareliyor hala o hattı. Bitişler başlangıçlar ama illa bir değişim getirmesi olası. Pazar günü ise depresif bir etki yaratabilir Aslanlar üzerinde; egolarını baskı altında hissedecekler ve net tavırlarını  gösteremiyecekler çünkü.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR: Bekledikleri bir prim, miras, nafaka ödemesini alabilirler. Eşleriyle romantik etkiler altına oldukları bir süreçteler hafta başında yine. Ortak hedeflerine yönelik hayaller kuruyor olmaları da olası. Sosyal çevrelerinde manipülasyona açıklar; ilişkilerinde kendilerini baskı altında hissedecekler. Sağlıklarına dikkat etmeliler kazalara da açıklar. Salı günü kaygılı düşüncelerde olabilirler ve bu seçimlerini olumsuz etkileyebilir. Finansal konularda dikkatli adımlar atmalılar. Perşembe günü de önemli kararlar için uygun değil yine kaygılarının aktif olduğu ve kararsızlık enerjısınde oldukları bir gün. Dolunay sağlık evlerinde gerçekleşeceği için çok dikkat etmeliler. Günlük rutinlerinde de değişimler yaratacak durumlar yaşayabilirler. Pazar günü ev ortamlarında baskılanmışlık hissi yaşayabilirler. 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER:  Kariyer alanlarında  manipülasyon ve baskıya maruz kalabilirler ama ortaklarından destek alarak, yaratıcı fikirler üreterek süregelen sorunları sağaltabilir, çözebilirler.  Yİne iş ve ev ortamlarında ilişkilerinde ahenk uyum içinde olabilecekler ki en sevdikleri şey bu zaten. Ortakların maddi geliriyle ilgili engellemeler söz konusu olabilir. Finansal konularda istedikleri adımları atmaları güçleşebilir bir kaç gün. Baskı ardından gelen ani agresyondan kaçınmalılar. Sağlıklarına da  dikkat etmeliler.  Salı günü huzursuz oldukları birgün. İçsel bir karmaşada hissedebilir ne istediklerine yön veremeyebilirler. Perşembe günü de istek ve arzularının ani değiskenliği onlarda huzursuzluk yaratabilir. Benzer etki devam edecek. Meditasyon yapmaları rahatlatacaktır. Kafalarının içi yoğun bu hafta. Venüs Aslan seyrı sosyal çevre, arkadaslık, istek ve arzular yönünden keyif verici bir dönem dese de Kova Dolunayı çok sert; bir süre bu olumlu etki ötelenebilir. Çünkü Dolunayı eğlence ve aşk evlerinden alacaklar. Ve Satürnyen bu Dolunay bu konuda onları baskılayacak. Partner ve çocuklarına karşı ani tepkilerden ve bu konu ve kavramlarda ani dürtüsel kararlardan da kaçınmalılar. Pazar günü de zaten yakın çevreleri, otorite figürleriyle uyumsuzluğa açıklar. Dingin geçirmek adına biraz içsel enerjilerde kalınması gereken bir hafta Teraziler için...

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER:  Kariyerde olumlu cözümlenmelere açıklar. Kollektif alandan yaratıcı etkilere çok açıklar bunu bir ilham olarak ilgili meslektekiler kullanabilirler. Seyahat, eğitim gibi konularda keyifli destekleri var. Aslında Plüton  karşıtıyla manipülasyona da çok açıklar ama Neptün’ün olumlu etkisiyle sağaltabilirler. Spritüel eğitimler alabilir bu tarz bir kitap okuyabilir ya da olan bitenin ardındaki derin anlamı görebilirler ki bu da süreci kolay aşmalarına katkı olacaktır. İkili ilişkileri ve ortaklıkları ile ilgili evleri bir süredir çok hareketli ve haftaya bu konularda baskı ve engellenme hissi ile de başlıyor olacaklar. Stresin artması agresyonu arttıracağı için eşle ortakla olan ilişkilerde son derece dikkatli olmalarını tavsiye ederim. Son derece kadersel etkiler taşıyan bu dönemde eylemsellik de şekillendirici bir etki bu hafta ve gökyüzü bizi bu konuda hareketlendirirken irade oluşturmak daha da güçleşebilir. Ve bazı yükselen akreplerde eş ve ortaklıklarla ilgili süreçlerde bitişlere sebep olabilir. Geleceğe yönelik plan ve isteklerini özellikle salı günü net görme yetisinde olmayacaklar. Tanımlamada güçlük çekebilecekleri bir gün. Önemli planlarını erteleyebilirler. Perşembe günü ise önemli iş toplantılarını erteleyebilirler kariyer evlerinden aldıkları Uranüs karesi gerginlik ve yine isteklerde değişkenlik verici bir etki olacak.  Cuma günü Venüs Aslan seyrı kariyer evlerinde başlar ve buraya olumlu enerjiler taşırken Kova Dolunayı etkilerinin geçmesini beklemek yerinde olacak.  Dolunay aile evlerinde dolayısıyla aile bireyleriyle her türlü iletişime ve aile bireylerinin sağlığına dikkat etmeliler. Seyahatte olanlar trafikte dikkatli olmalı. Pazar itibariyle de birkaç gün kariyer alanında engellemelere ve baskılara otorite figüyle sorunlara açıklar. 

 

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR:  Eğitim, yurtdışı gündemleri, var olan bir hukuki sürecin çözümlenmesiyle ilgili olumlu etkilerle başlıyorlar haftaya. Finansal konularda gergin bir hafta gelirlerle, ödemelerle ilgili baskı altında hissedebilirler, aileden görecekleri moral desteklerle eneriyi sağaltacaklar. Ev ve yuva ile ilgili hayalleri onlara destek olacak. İş ortamlarında, günlük rutinlerinde engellemelerle karşılaştıkları bir süreçteler ve bu da ister istemez onları strese sokuyor. Özellikle Borsa ile ilgilenenler salı günü net karar vermekte güçlük çekebilir yanlış kararlar alabilirler dikkat etmeliler. Perşembe günü ise eğitim ve uluslararası ticaretle ilgilenenler, hukuki gündemleri olanlar dikkatli olmalı. Enerji çok gergin olacak. Dolunay yakın arkadaşlar, kardesler, mini seyahatler evlerinde ve bu konularla ilgili engellemeler, uyumsuzluklar  getirebilir. Pazar günü ise stres daha artacağı için agresyondan kaçınmalı mümkün olduğunca içsel br enerjide kalınmalı ...


OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR: Eşle ilişkilerinde son derece manipülatif etkilere maruz kalırken, yakın arkadaşların alacakları moral desteklerle, minik seyahatlerle biraz rahatlayacaklar. Egosal çatışmalardan, karşı tarafa isteklerini kabul ettirmek için baskıdan kaçınmalılar. Süregelen psikolojik veya fizyolojik sağlık sorunlarıyla ilgili hafta başında güzel destekler var gökyüzünde şifalanacaklar. Eğlence ve ask evlerindeki Mars Satürn karesi alacağı için bu hafta bu konularda pek şanslı değiller kısıtlanmış hissedecekler, agresyondan kaçınmalılar. Salı günü uluslararası platformlarda toplantıları olanlar erteleyebilir ya da yurtdışı seyahat planlarında değişiklikler olabilir. Perşembe günü sağlıklarına ve her türlü kazaya karşı dikkatli olmalılar. Hastane gündemleri oluşabilir. Venüs eş evlerine geçip keyif verecek ama etki ertelenecek Kova Dolunayıyla. Dolunay 2 evlerinde maddi değerler ve öz değerlerini baskılarken bunaltıcı etkiler yaşatabilir. Gelir gider dengeleriyle ilgili tedbirler almalılar. Güneş Satürn karşıtlığı da bu aksta çünkü.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR: Partnerle ilişkilerinde şifalandırıcı etkilerle başlıyorlar haftaya. Gerek iş, gerek ev ortamlarında,  gizli düşmanlardan gelecek manipülatif baskılara çok açıklar haftanın ilk yarısı. Öz değer çalışmaları yapmaları, gelir gider dengelerinde dikkatli davranmaları bu enerjiyi nispeten sağaltmalarına yardımcı olacak. Hem kendi hem aile bireylerinin sağlıklarına ve ev kazalarına dikkat etmeliler. Yine aile bireyleriyle aralarında agresif tartışmalardan kaçınmalılar. Salı günü miras, prim, ödemeler,  banka işlemleri konusunda ekstra dikkatli olmalılar.  Perşembe günü ise aile bireyleri ve eşleri ile olan her türlü ilişkilerinde gerginliklere, agresif tartışmalara, kopartıcı kırıcı tavırlara karşı dikkatli olmalılar çünkü ardından gelen dolunay da eş evlerinin tam karşısında olacak. Olayları ilişkileri koparıcı bir noktaya taşıyabilir. Zaten Kovalar bir süredir psikolojik olarak da gergin bir süreçten geçiyorlar.  Eş evlerine geçecek olan Venüs keyifli gündemler getirecek ama, Dolunay etkisi bunu biraz gölgeleyecek. Dolunay 1. evlerinde hayata bakışlarını, fiziksel görünümlerini, karakterlerini vb. pek çok konuda sorgulamalar içinde olabilecekler. Ani değişimlere de açıklar. Uzun süredir alıyorlar bu etkiyi ama Dolunay onları harekete geçirecek tetiği verebilir. Pazar günü ise eş ve ortak sebepli baskı ve engellenmişlik duygusuna girebilirler. Dolunay ve ardından gelen bu etki Kovalarda depresif sonuçlar yaratabilir. 


BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR:  İşlerindeki gelirlerinde artış, iş düzenlerinde iyileşme etkileri alarak başlıyorlar haftaya. Aşk ilişkilerinde yaşayacakları manipülatif ve sert etkileri, 1. evlerinden alacakları Neptün transitinin olumlu etkisiyle sağaltabilirler. Olumlu ve pozitif enerjide kalmaları, uyumlu karakterleri onlara destek olacak. Hatta biraz da olan biteni olduğu haliyle görmeyi reddebilirler ama bu onları bu sefer  olumsuz etkilerden koruyucu bir etki olacak. Seyahatlerde, iş ve ev ortamında kazalara ve sağlıklarına dikkat etmeliler. Salı günü ortakları ile aralarındaki finansal konularla ilgili önemli toplantılarını da ötelemeliler. Farkındalıkları düşük olacak bu konularda. Tartışmalardan da kaçınmalılar. Perşembe günü de iş ortamlarında benzer etki iletişim vurgusu artarak devam edecek. Agresif tutumlara çok açık bir enerji hakim olacak. Cuma günü Venüs nispeten olumlu etkiler verecek olsa da Kova Dolunayının gölgesinde kalacak. Dolunay .balıkların 12. evinde gerçekleşeceği için Psikolojik olarak çok baskı altında hissedecekler. 12. ev kontrolsüz ve dış etkilere açık olduğu için anlamlandıramadıkları derin sıkışmışlık hissi içinde kalabilirler. Bu enerjiyi sağaltmak için meditasyon vb. desteklerden faydalanabilirler. Hatta yeni bir terapiye süregelen sağlık sorunlarıyla ilgili yeni bir tedaviye başlayabilirler. Hastane gündemleri olabilir. Pazar günü itibariyle bir kaç gün baskı enerjisi artacak.

Diğer Yazıları