78 işçi koronalı çıktı, üretim durdu

Koronavirüs salgınında kötü bir tablo çizen Zonguldak'ta vaka sayısı son dönemde düşüşe geçmişken kötü bir haber geldi. Çaycuma ilçesinde faaliyet gösteren iki tekstil fabrikasında çalışan 78 işçide koronavirüs tespit edildi. İşçilerin testlerinin pozitif çıkmasının ardından fabrikalarda üretime ara verildi.

Zonguldak Çaycuma´daki organize sanayi bölgesinde, birinde 450, diğerinde 250 kişinin çalıştığı iki tekstil fabrikasında, işçilerden bazılarında koronavirüs tespit edildi. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, fabrikalarda filyasyon çalışması yaptı. Çalışmaların ilk etabında 450 kişinin çalıştığı fabrikada 10, diğer fabrikada ise 30 işçinin koronavirüse yakalandığı tespit edildi.

TEST SONUÇLARI AÇIKLANDI VAKALAR ARTTI

DHA'da yer alan habere göre pazartesi günü itibariyle fabrikalarda üretim durduruldu ve tüm işçiler evlerinde karantinaya alındı. Test sonuçları açıklandıkça koronavirüse yakalanan işçi sayısı arttı.

78 işçi koronalı çıktı, üretim durdu

VAKA SAYISI 78'E YÜKSELDİ

İki fabrikada koronavirüse yakalanan işçi sayısı 78'e yükseldi. İşçiler, evlerinde ve hastanelerde tedaviye alındı. Temaslı olan işçiler de evlerinde karantina altında tutuluyor. Test sonuçları açıklandıkça vaka sayısının artmasından endişe ediliyor.

FİLYASYON ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, organize sanayi bölgesindeki fabrikaların Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıkların talimatları doğrultusunda denetlendiğini ve sık sık tedbirlere uyulması konusunda uyardıklarını söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün filyasyon çalışmasının devam ettiği öğrenildi.

DHA

78 işçi koronalı çıktı, üretim durdu ile ilgili etiketler Zonguldak Fabrika Koronavirüs Korona vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.