7,5 şiddetinde deprem, tsunami alarmı verildi

Gelen son dakika bilgisine göre Alaska'da 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Depremin 40 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu, ABD'nin Alaska eyaletinde deprem meydana geldiğini duyurdu.

7,5 büyüklüğündeki deprem, Alaska'nın güneybatısında yer alan Aleut takımadalarında gerçekleşti.

7,5 şiddetinde deprem, tsunami alarmı verildi

Deprem, yerin 40 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Amerikan Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi de, Alaska'daki depremin tsunamiyi tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

YÜKSEK BÖLGELERE ÇEKİLİN ÇAĞRISI

Tsunami.gov adresinde Pasifik Okyanusu'ndaki hareketlenmenin teknik detaylarına yer verildi. Alaska'nın Pasifik kıyı bölgesine 65 kilometre açıkta bulunan Kennedy girişiyle 128 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Unimak geçidi arasında kalan bölgede tsunami tehlikesinin tespit edildiği belirtildi.

ABD'nin Pasifik kıyı şeridinde yer alan diğer bölgeleri için tsunami tehlikesinin seviye tespiti üzerine çalışmaların devam ettiği, bir sonraki açıklamada bununla ilgili bilgilerin de paylaşılacağı bildirildi.

Açıklamada, Alaska'nın kıyı şeridinde yaşayanların, daha yüksek bölgelere çekilmeleri, bulundukları binaların üst katlarına çıkmaları ve herhangi bir gerekçeyle okyanus kıyısına yaklaşmamaları istendi.

7,5 şiddetinde deprem, tsunami alarmı verildi ile ilgili etiketler ABD deprem Tsunami alaska
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.