72 yıl önce bugün Türk Hava Yolları!

Türkiye’nin milli havacılık gururu Türk Hava Yolları, 72 yıl önce bugün ilk yurtdışı seferini Atina'ya gerçekleştirmişti. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, o tarihi uçuşun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Türk Hava Yolları'nın (o zamanki adıyla Devlet Hava Yolları) TC-ABA tescil kodlu DC-3 uçağı12 Şubat 1947 tarihinde saat 10:00’da Ankara’dan havalanmış, İstanbul’da aktarma yaptıktan sonra Atina’ya hareket etmişti.

Yolculuk toplam 2 saat 40 dakika sürmüştü. DHY Genel Müdürü Osman Nuri Baykal da uçakta bulunan heyetteydi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bu ânı "Devlet Hava Yolları Genel Müdürlüğü'­nün, Ankara ile Atina arasında uçak servisi tesisi için Yunan Hükümetiyle bir müddetten beri yapmakta olduğu müzakereler neticelenmiş ve ilk tecrübe uçağı bu sabah saat 10’da Atina'ya gitmek üzere Ankara'dan hareket etmiştir. Duglas-3 tipinde çift motorlu olan bu uçak, bugün İstanbul'dan kalkacak ve yarın sabah Atina'ya gidecektir" şeklinde duyurmuştu.

72 yıl önce bugün Türk Hava Yolları!

ŞİMDİ TAM 124 ÜLKEYE UÇUYOR

 O günlerin anısına sosyal medya hesabından ilk uçuşun fotoğrafını paylaşan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, paylaşımına şu notu düştü:

"Tam 72 yıl önce 12 Şubat 1947 tarihinde ilk yurtdışı seferimizi gerçekleştirmiş, Atina’ya uçmuştuk. Bugün dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olarak misafirlerimizi tam 124 ülkeye taşıyor, ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın tüm renkleriyle buluşturuyoruz."

72 yıl önce bugün Türk Hava Yolları! - Resim : 2

72 yıl önce bugün Türk Hava Yolları! ile ilgili etiketler İstanbul THY Türk Hava Yolları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.