72 yıl önce bugün….

Gazeteci Murat Bardakçı, Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma sisteminin 12 Temmuz’da Türkiye'ye getirilmesinin tesadüf olmadığını iddia etti. Bardakçı, Türkiye ile Amerika arasında ilk yardım anlaşmasının da 72 yıl önce 12 Temmuz’da imzalandığını yazdı.

Türkiye’nin tüm tepkilere rağmen dik durarak alımını gerçekleştirdiği Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin teslimatı dün başlmadı. Tüm dünyanın gündemine oturan teslimat için Habertürk gazetesi yazarı Murat Bardakçı ilginç bir iddia ortaya attı. S-400’lerin teslimatının başladığı 12 Temmuz tarihin özellikle seçildiğini savunan Bardakçı yazısında, “İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Sovyet tehdidine karşı ABD'ye sığınan Türkiye'ye yönelik ilk yardım anlaşmasının 12 Temmuz 1947'de Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda imzalandığını” aktardı. Bardakçı, yazısına şöyle devam etti:

TESADÜF OLMASI DÜŞÜK İHTİMAL
"S-400'lerin teslimatının 12 Temmuz'da yapılmasının bir tesadüf olması bana pek düşük bir ihtimal gibi geliyor. Zira Ruslar hem bu şekilde rastlantıları bulup kullanmaya düşkün bir millettir, hem de ta Çarlık asırlarından siyaset ve muharebe konusundaki önemli kararları geçmişte yaşanmış belli hadiselerin yıldönümlerine getirme meraklarının hayli örneği vardır.

S-400'lerin teslim tarihi 12 Temmuz günü tesadüfen değil de bilerek, yeni kasten seçilmiş ise kararın böylesine sadece "Bravo" denir ve şapka çıkartılır."  

Bardakçı ayrıca yardım anlaşmasını haberleştiren Cumhuriyet gazetesinin 13 Temmuz 1947 tarihli kupürünü köşesine taşıdı.

72 yıl önce bugün….

Murat Bardakçı’nın yazısının devamını okumak için tıklayınız.

72 yıl önce bugün…. ile ilgili etiketler Murat Bardakçı S-400
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.