72 milyon TL vurgun yapan çete, kadınların sigaralarını paralarla yaktılar!

Hollanda'da tarım ve hayvancılıkla uğraşan 371 mağduru tam 72 milyon TL dolandıran 3 kişi Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 aylık yürütülen çalışmanın ardından yakalanarak gözaltına alındı. Özel harekat polisleriyle birlikte yürütülen operasyonla yakalanan dolandırıcıların, paralarla kadınların sigaralarını yaktığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

Hollanda'da 371 ayrı suçtan aranan ve 72 milyon TL'lik vurgun yapan suç örgütü yakalandı.

Hollanda'da tarım ve hayvancılıkla uğraşan vergi mükellefi vatandaşları telefon ile arayarak kendisini vergi dairesi çalışanı olarak tanıtan şüpheli şahıslar; vatandaşların geçmiş dönem vergi borçlarını ödemediklerini, cezai işlem uygulamaması için borçlarını ödemeleri gerektiğini söyleyerek verdikleri banka hesaplarına para transferi sağlamak suretiyle kurdukları uluslararası suç örgütü ile birlikte 371 ayrı dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdi.

72 milyon TL vurgun yapan çete, kadınların sigaralarını paralarla yaktılar!

 

7 MİLYON EURO DOLANMIŞLAR

Hollanda'dan alınan bilgiler doğrultusunda Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Hollanda Mali Polisi ile birlikte 6 ay süren teknik takip çalışmaları ve yapılan araştırmalar sonucunda 371 Hollanda vatandaşının bu yöntemle yaklaşık 7 milyon Euro dolandırıldığı tespit edildi.

Özel Harekat Polisi destekli yapılan eş zamanlı operasyonda M.Ö. (36), B.Ö. (23) ve T.C.K. (31) yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada ise çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

 

72 milyon TL vurgun yapan çete, kadınların sigaralarını paralarla yaktılar! - Resim : 4

DOLANDIRDIKLARI PARALARLA KADINLARIN SİGARALARINI YAKMIŞLAR

Öte yandan ortaya çıkan görüntülerde şahısların; vatandaşlardan dolandırdıkları paralarla kadınların sigaralarını yakması ise pes dedirtti. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

72 milyon TL vurgun yapan çete, kadınların sigaralarını paralarla yaktılar! ile ilgili etiketler Hollanda Dolandırıcı Kayseri Euro

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.