"71 milyon yasal oyla seçimi kazandım"

ABD'nin 46. Başkanı'nın resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden olduğunun netleşmesinin ardından bir açıklama yapan Donald Trump, seçimde usulsüzlükler yapıldığını ileri sürdü. Trump, "Bu seçimleri, hukuki yollarla kullanılan 71 milyon oyla ben kazandım." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Associated Press'in (AP) resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat aday Joe Biden'ın 270 delegeye ulaşarak, ülkenin yeni başkanı olmaya hak kazandığını duyurmasının ardından Twitter'dan çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Gözlemcilerin oy sayım merkezlerine girmesine izin verilmediğini savunan Trump, "Bu seçimleri, hukuki yollarla kullanılan 71 milyon oyla ben kazandım." dedi.

Oy verme ve sayım işlemlerinde çok sayıda usulsüzlük bulunduğunu öne süren Trump, "Milyonlarca postayla oy, bunu talep etmeyen kişilere gönderildi." ifadesini kullandı..

Seçimde Biden'ın ardından rekor sayıda oyla ikinci sırada yer alan Trump bu konuda ise "71 milyon yasal oy. Görevi başındaki bir başkanın aldığı en yüksek oy." değerlendirmesinde bulundu.

Twitter ise Trump'ın seçime ilişkin birçok açıklamasına yaptığı gibi bu paylaşımına da "Seçimlerle ilgili bu yolsuzluk iddiası tartışmaya açıktır." etiketi ekledi.

Trump, seçimleri Joe Biden'ın kazandığının açıklanması üzerine yaptığı yazılı açıklamada da seçimin henüz bitmediğini vurgulayarak, "Amerikan halkı hak ettiği dürüst oy sayımına ve talep ettiği demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım." demişti.

"71 milyon yasal oyla seçimi kazandım" ile ilgili etiketler Donald Trump seçim abd başkanı Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.