70 milyon telefon kapatılacak!

TBMM'de konuşulmaya başlanan yeni torba yasanın önemli kanunlarından biri de IMEI konusuydu. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan'dan konuyla ilgili yeni açıklamalar geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan, klon IMEI'li cihazlara getirilecek düzenleme hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Sayan, kaçak olarak kullanılan bu kayıtsız cihazların önümüzdeki dönemde kullanılamaz hale geleceğini veya 250 TL karşılığında affedileceğini açıkladı.

Türkiye'de mobil cihaz kayıt sistemine kayıtlı 270 milyon cihaz olduğunu ancak bunların 70 milyonundan 7 yıldan daha uzun süredir sinyal alınamadığını belirten Sayan, 7 yıldan uzun süredir sinyal alınamayan bu cihazların sistemden tamamen silineceğini söyledi. Kayıtlı telefonların IMEI numarasını kayıtsız telefonlara kopyalayarak onları da kayıtlı gibi göstermeye yarayan sistem yüzünden 70 milyon kayıtlı cihazdan artık sinyal alınamıyor.

 70 milyon telefon kapatılacak!

Fatih Sayan, bu yöntemle kayıtlıymış gibi gösterilen ve vergi ödemeden kullanılan telefonların da 250 TL karşılığında affa tabi tutulacağını belirtti ve ayrıca GSM şirketlerinden taksitli telefon alıp taksitlerini ödemeyen dolandırıcıların da tespit edilip bu durumun da önüne geçileceğini açıkladı.

Meclis'te görüşülen torba yasa kabul edildiği takdirde yürürlüğe girecek olan klon IMEI kanunuyla birlikte yurt dışından gelen telefonları kayıtsız olarak kullanmanın tamamen önüne geçilmiş olacak. Yani yurt dışından gelen her akıllı telefon için 618,65 TL pasaport kayıt ücreti zorunlu olarak ödenecek.

 

70 milyon telefon kapatılacak! ile ilgili etiketler telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.