7 yıl önce Soros'un gazetecilerini açıklamıştı

ABD'li düşünce kuruluşu Center for American Progress son yayınladığı “Türkiye’nin Değişen Medya Ortamı” adlı raporda Amerikalı fon şirketlerinin beslediği Türk medya şirketlerini ifşa etmişti. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, itiraf gibi bu rapordan tam 7 yıl önce Gezi Kalkışması sırasında Türkiye'de Soros benzeri yapıların fonladığı medya organlarını ve gazetecileri açıklamıştı.

Aslında hepimizce malumdular. Attıkları manşetler, olay karşısında kullandıkları dil, Türkiye'nin menfaatine olan her olayda karşı cephede yer almaları onları açık ediyordu.

Ama ilk kez maşayı elinde tutanlar beledikleri yerli işbirlikçilerini isim olarak açıkladı.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Center for American Progress'in önceki gün yayınladığı, “Türkiye’nin Değişen Medya Ortamı” adında bir rapordan bahsediyoruz. 

Andrew O’Donohue, Max Hoffman ve Alan Makovsky tarafından kaleme alınan raporda Türkiye'de kendilerini muhalif basın olarak konumlandıran bazı şirketlerin adı açıkça yazılıp bu desteğin sürmesi gerektiği vurgulanıyordu. 

Raporda 'Batı desteği alan dijital kuruluşlar' başlığı altında beslenen medya organları da Gazete Duvar, Medyascope, T24 ve Bianet olarak açıkça yazılıyordu. 

Yine raporda henüz Soros gibi NED gibi ABD fonlarının dikkatini çekmemiş olan yerel gazetelerin de önemli bir fırsat alanı olduğu vurgulanmıştı. 

En başa dönersek. Aslında hepimizce malumdular Soros, NED ve batı kaynaklı fonlarca Türkiye'ye karşı politikaları desteklemeleri için beslenen medya kuruluşları. 

7 yıl önce Soros'un gazetecilerini açıklamıştı

Gezi Kalkışması sırasında haberleri ve TV'de gerçekleştirdiği röportajlar nedeniyle bu kesimlerin hedefi haline gelen SuperHaber Muhabiri gazeteci Mevlüt Yüksel, Soros ve benzerleri tarafından fonlanan Türk gazeteci ve medya kurumlarını isim vermese de şu sözlerle işaret etmişti:

“Türkiye’de kimler olduklarını siz yayınlara bakın, olayları 24 saat veren kanala bakın, onun başındaki kişiye bakın. Burada benim aleyhimde yayın yapan internet sitelerinin başındaki insanlara bakın. Benim yüzüme gülüp arkadaş gibi yaklaşıp benim ekmek verdiğim, iş verdiğim insanlar yayın yapıyorlar. İnternet sitelerine bakın reklamları nereden alıyorlar? Hangi reklam şirketleriyle bunlar çalışıyorlar.”

7 yıl önce Soros'un gazetecilerini açıklamıştı ile ilgili etiketler mevlüt yüksel NED soros Center for American Progress fon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.