7 Ocak Eskişehir kar tatili mi? Yarın Eskişehir okullar tatil mi?

7 Ocak Eskişehir kar tatili mi? Eskişehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.Konu ile ilgili Eskişehir Valiliği açıklama yaptı. Kar yağışının etkili olduğu Eskişehir'de yarın okulların tatil edilip edilmeyeceği ise merak ediliyor. Peki yarın Eskişehir'de okullar tatil mi? Detaylar haberimizde...

7 Ocak Eskişehir kar tatili mi? Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu yer aldı. Eskişehir'de bugün okullar tatil edildi. Yarın ile ilgili bir açıklama olup olmadığı ise araştırılıyor. Peki yarın Eskişehir'de okullar tatil mi?

BUGÜN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, bölgede yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu belirtildi.
Açıklamada, "İlimiz genelindeki resmi ve özel tüm okul ve kurumlarımızda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumları) eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de bir günlüğüne idari izinli sayılacağı duyuruldu.

7 OCAK ESKİŞEHİR'DE OKULLAR TATİL Mİ?

7 Ocak 2020 tarihi için henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak açıklama yapalırsa haberimizde yer alacak.

KAR

Kar, beyaz, parlak, çoğunlukla altıgen şekilli, buz kristallerinden oluşan bir yağış çeşididir. Buz kristalleri 0 °C altında su buharının Yoğunlaşması ile oluşur.

Çok sayıda kar kristal çeşidi olmasına rağmen hepsi altı köşelidir. Kar tanelerinin kristal yapıları birbirinin tıpa tıp aynısı değildir. Mikroskopla büyütülen kar taneleri üzerinde yapılan araştırmalarda, kristal yapıları birbirinin aynı olan iki kar tanesine rastlanmamıştır. Kar kristalleri üzerinde ilk araştırmaları yapan Amerikalı Wilson Bentley, gördüğü muhteşem sanat karşısında adeta büyülenmiş ve elli yıl boyunca sürekli kar kristali fotoğrafı çekmiştir. Elde ettiği 6000 resim içinde kristal yapıları birbirinin aynı olan iki kar tanesine rastlayamamıştır. Daha sonraları diğer bilim adamlarının sürdürdüğü çalışmalar neticesinde şimdiye kadar kar tanecikleri arasında aynı büyüklükte, aynı şekilde ve aynı sayıda su molekülü ihtiva eden iki kristal bile bulunamamıştır.

Kar kristallerinin şekillerinin çok fazla çeşitlilik göstermesi, popüler olan "birbirine benzer iki tane yok" ifadesine yol açmıştır. İstatistik olarak mümkün olmasına rağmen, yere inerken kristalin maruz kaldığı sıcaklık ve nem çok fazla değişkenlik gösterdiği için aynı şekilde iki kristal oldukça ender oluşur. 1885 yılından itibaren mikroskopla fotoğraflama yöntemi ile ikiz kar kristali arama girişimleri sonucunda bugün binlerce kar kristalinin farklı varyasyonlarını bilmekteyiz. Aynı koşullarda oluşan kar kristallerinin birbirlerine benzer olmaları, oluşum ortamları birbirine ne kadar çok benzerse, o kadar olasıdır. Birbirinin aynısı iki kar kristali 1988 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Wisconsin eyaletinde tespit edilmiştir.

7 Ocak Eskişehir kar tatili mi? Yarın Eskişehir okullar tatil mi? ile ilgili etiketler Eskişehir 7 Ocak Kar tatili yarın okullar tatili mi?
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.