7 maçlık Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks serisinde son sözü Leonard söyledi

Los Angeles Clippers ile Dallas Mavericks arasındaki nefes kesen kapışmada son gülen Clippers oldu. İlk 6 maçın tamamını deplasman takımlarının kazandığı seride Kawhi Loenard ve arkadaşları 7. maçta evinde kazanmayı başardı. Doğu'da ise yarı final ilk maçında Hawks sürprizi vardı.

7 maça uzayan Batı Konferansı çeyrek final serisinde gülen taraf Los Angeles Clippers oldu. Dallas Mavericks'le 4-5 eşleşmesinin ilk 6 maçını deplasman takımları kazanmıştı. Dün gece serinin son maçında rakibinin Staples Center'da ağırlayan Clippers 126-111 kazanarak 4-3 öne geçti ve yarı finalde Utah Jazz'ın rakibi oldu. 

7 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı LA ekibinde süper yıldız Kawhi Leonard 28 sayıyla takımının en skorer ismiydi. Clippers'ın isminin şampiyonlukla anılmasında baş aktör olan All-Star forvet, Dallas serisinin kritik 6. maçında 47 sayılık bir performansla serinin 7. maça taşınmasını sağlamıştı. 23 sayı üreten Marcus Morris, 9'da 7 üçlük atarak 7. maçlarda en çok üçlük atma rekorunu egale etti. Paul George ise 22 sayısının yanında 10 da asist yaptı.

Dallas Mavericks'in Sloven yıldızı Luka Doncic'in son maçtaki 46 sayı, 14 asist, 7 ribaundluk performansı ise yetmedi.

7 maçlık Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks serisinde son sözü Leonard söyledi

DOĞU'DA YARI FİNALLER BAŞLADI

Doğu Konferansı yarı final serisi ilk maçında Philadelphia76ers, Wells Fargo Center'da Atlanta Hawks'ı ağırladı. Hawks güçlü rakibini deplasmanda 128-124 mağlup ederek 1-0 öne geçti.

Maçın ilk yarısını 20 sayı önde kapatan konuk ekip, 2. yarıda geri dönüşün tamamlanmasına izin vermedi ve sürprize imza attı. Hawks'ta Trae Young 35 sayı, 10 asist, Clint Capela ise 11 sayı, 10 ribaundla double-double yaparken, John Collins ve Bogdan Bogdanovic 21'er sayılık katkı sağladı.

76ers'ın yıldız pivotu Joel Embiid'in 39 sayı, 9 ribaund, 4 asistle oynarken 11 dakika süre alan mili basketbolcu Furkan Korkmaz, mücadeleyi 7 sayı ve 4 ribauntla tamamladı.

Doğu Konferansı'nın diğer yarı final eşleşmesinde yıldızlar topluluğu Brooklyn Nets, Milwaukee Bucks karşısında seriyi 1-0 öne götürüyor. Batı'da ise LA Clippers-Utah Jazz eşleşmesinin yanı sıra Denver Nuggets-Phoenix Suns kapışması basketbolseverleri bekliyor.

7 maçlık Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks serisinde son sözü Leonard söyledi ile ilgili etiketler Los Angeles Clippers NBA Dallas Mavericks Luka Doncic Kawhi Leonard
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.