7 kulüp daha yeni yabancı kuralı için Tahkim Kurulu'na itiraz etti

Galatasaray ve Kasımpaşa'nın ardından Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Sivasspor, Alanyaspor, Göztepe ve Antalyaspor'un, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 8 Temmuz'da açıkladığı yeni yabancı kuralına resmi olarak itiraz ettiği ortaya çıktı.

Süper Lig kulüplerinden yeni yabancı kuralına itirazlar gelmeye devam ediyor. Kasımpaşa ve Galatasaray'ın ardından 7 kulübün daha kuralla ilgili Tahkim Kurulu'na resmi başvuru yaptığı öğrenildi. Habertürk'ten Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Sivasspor, Alanyaspor, Göztepe ve Antalyaspor'un da dilekçelerini iletmesiyle 9 Süper Lig kulübü Tahkim Kurulu'na itiraz etmiş oldu.

Takımların itiraz dilekçelerinde takımların yabancı sayısında kademeli olarak düşüşten yana oldukları ancak sezon bitiminden bir ay sonra yeni sezonun başlayacak olması ve kontratları devam eden oyuncular nedeniyle bu kararın uygulanamaz olduğu belirtildi.

Süper Lig ekiplerinin bu konunun makul bir sürede kulüplerin de fikirleri alınarak makul bir sayıya inmesine itiraz etmedikleri, üslup ve usul açısından kararı doğru bulmadıkları kaydedildi.

7 kulüp daha yeni yabancı kuralı için Tahkim Kurulu'na itiraz etti ile ilgili etiketler TFF Tahkim Kurulu Türkiye Futbol Federasyonu Yeni Yabancı Kuralı itiraz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.