7 Kollu Şamdan nedir? Yedi Kollu Şamdan Yahudilikte Neyi Temsil eder?

Orijinal adı Menorah Olan 7 Kollu Şamdan Yahudiliğin en eski sembollerinden biri olarak biliniyor. Aynı zamanda İsrail Gizli Servisi MOSSAD'ın da sembollerinden olan 7 Kollu şamdan ne anlama geliyor? Yahudilikte 7 kollu şamdanın anlamı nedir?

7 Kollu Şamdan Nedir, Ne Anlama Gelir? Yahudiliğin en eski sembollerinden olan 7 Kollu Şamdan'ın diğer adı Menora'dır. Saf zeytinyağının yakılarak günlük olarka kullanıldığı yedi kollu şamdan'ın anlamı tam olarak "Kandillik"tir.

7 KOLLU ŞAMDAN YAHUDİLİKTE NEYİ TEMSİL EDİYOR?

Yedi Kollu Şamdan'ın her biri İnanç, Umut, Şefkat, İrade, Namus, İhtiyat ve Adalet anlamlarını taşır. Sembolik dilde dünyanın 7 günde yaratılması ve aydınlanma düşüncesini sembolize ettiği söylenir.

7-kollu menorah Davidleuchter mumluk şamdan pirinç renk: Altın antik menora  : Amazon.com.tr: Ev ve Yaşam

Modern İsrail Devleti'inin resmi armasında da kullanılan Menora ya da diğer adıyla Yedi Kollu Şamdani tapınağın var olduğu zamanlarda Kohen tarafından günde iki kera Tanrı'nın dünyaya ışık saçması için yakılıyordu.

 

Diğer yandan Menora ile Hanukiya çoğu kez karıştırılan iki kavramdır. Menorah Yedi Kollu Şamdan anlamına gelirken Hanukiya, 9 kolludur. Hanukiya sadece Yahudi Bayramı Hanuka'da yakılır.

7 Kollu Şamdan nedir? Yedi Kollu Şamdan Yahudilikte Neyi Temsil eder? ile ilgili etiketler İsrail 7 kollu şamdan nedir yedi kollu şamdan ne anlama geliyor menora hannukiya
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.