6'lı masanın liderleri Erdoğan'ın kazanması halinde seçim sonuçlarını tanımayacak mı?

Toplanıp toplanıp dağılan altılı masa liderleri yayımladıkları ortak bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmasını kabul etmeyeceklerini, “Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” sözleriyle bildirdi.

Altı muhalafet liderinin bir araya gelerek oluşturduğu altılı masa, İYİ Parti’nin ev sahipliğinde düzenlenen 11’inci toplantısını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz aylarda ‘Seçim tarihini açıklasınlar, adayımızı açıklarız’ sözlerine rağmen masa bu birleşmede de adayını açıklayamadı.

Aday açıklayamamasına karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olası adaylığı hatta zaferi üzerinden manipülasyon yapan altılı masa liderleri, yayımladıkları açıklamada TBMM’nin yenileme kararı almaması durumunda Erdoğan’ın adaylığını kabul etmeyeceklerini belirtti.

ANAYASA MADDELERİNİ 'YOK' SAYACAKLAR 

Anayasası'nın 8, 101, 103, 104, 105 ve 106’ncı maddelerinde belirtilen, “Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.” maddesini tanımayan masa liderleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını yok sayacaklarını şu ifadelerle vurguladı:

“Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir.  Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

6'lı masanın liderleri Erdoğan'ın kazanması halinde seçim sonuçlarını tanımayacak mı? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan 6'lı Masa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.