6'lı masanın HDP'ye bakanlık verme planı deşifre oldu! Kılıçdaroğlu'na destek için 3 şart koşulmuş...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklaması ile birlikte CHP ve HDP'nin kirli pazarlığı deşifre oldu. HDP'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemek için CHP'ye 3 şart koştuğu iddia edildi. İşte o şartlar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde oluşturulan 6'lı masanın, HDP'ye bakanlık verme planı deşifre oldu.

SALICI ÜZERİNDEN HDP İLE PAZARLIK 

CHP'nin, kamuoyunda tepki görür endişesiyle gizli yürüttüğü HDP ile pazarlık sürecinin, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı üzerinden koordine edildiği ortaya çıktı.

Uzun süredir alttan alta süren görüşmelerde HDP'lilerin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına destek için 3 şart ileri sundukları öğrenildi.

O 3 şart şu şekilde:

  • İmzalanacak protokole Kürt sorununa ilişkin yeni bir 'çözüm sürecinin' yürütülmesiyle ilgili ifade konulacak.

  • Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi kapısı açılacak. 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi Selahattin Demirtaş ise serbest kalacak.

  • HDP'ye bir bakanlık verilecek. Bu arada, görüşmelerde ön mutabakat zemininin oluştuğu iddia edildi.

KAYNAK: SABAH- FATMA GÖKSU

6'lı masanın HDP'ye bakanlık verme planı deşifre oldu! Kılıçdaroğlu'na destek için 3 şart koşulmuş... ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu HDP CHP Cumhurbaşkanlığı Kılıçdaroğlu adaylık destek plan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.