6'lı masanın çoklu Cumhurbaşkanlığı formülü!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, HDPnin kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararıyla birlikte altılı masada değişecek dengeler, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının Ali Babacan olacağı iddiaları, Ahmet Davutoğlu’nun altılı masada liderlerin imzalarla karar formülü, Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı ‘Yıldırım’ hamlesini, Yunanistan Eğitim Bakanı Yardımcısı ve uluslararası hukuk profesörü Angelos Syrigos'un Türkiye'nin F-16'ları almasına ilişkin skandal açıklamaları tartışıldı.

‘’ALTILI MASANIN NE YAPACAĞINA DAİR FARKLI SENARYOLAR KONUŞULUYOR’’

Demir, ‘’Üç ya da dört ittifakla seçime gidebiliriz. CHP'liler Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dair geri adım atılmayacağını söyledi. Seçim için öngörülen tarih Mayıs'ın 7'si ya da 14’ü. Şu an altılı masanın ne yapacağına dair farklı senaryolar konuşuluyor. Altılı masanın liderleri kritik noktalarda imzaları olmazsa sistemin olmayacağı bir yapı düşünüyorlar. Altılı masanın liderleri kritik noktalarda imzaları olmazsa sistemin olmayacağı bir yapı düşünüyorlar. Kartlar yavaş yavaş açılıyor. Davutoğlu ve Babacan'ın açıklamaları yan yana konulduğunda demokrasiyle ilgili olmayacağı tartışmaları var. Sular okyanus dalgası boyutunda. Adaylık meselesinde altılı masa parçalanabilir. Altılı masa aday çıkarmazsa, HDP karşılığında müzakerede istediği şeyleri almak isteyecektir. Önümüzdeki 1-2 ay içinde HDP'yle ilgili kapatma davası çıkabilir. Bu karar siyasette tekrar kartların dağıtılmasını dizayn edebilir. Altılı masa en kritik 2 haftasına girdi. 26 Ocak'a kadar önemli gelişmeler bekliyorum. Akşener'in açıklamalarını dikkatli okumak gerek.

‘’CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİM TARİHİ MAKASINI YAVAŞ YAVAŞ DARALTABİLİR’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihi makasını yavaş yavaş daraltabilir. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının özel sektörde bir yönetici ya da bir hukuk profesörü olacağı iddiaları var.

''ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TAYFUN UÇAKLARINI DA SATIN ALABİLİRİZ''

Yunanistan 'Yıldırım' harekatı gibi farklı şeylerle her gün Türkiye'ye karşı yeni icatlar çıkarıyor. Önümüzdeki dönemlerde hava kuvvetlerimizde acil ihtiyaç kapsamında başka sürpriz uçak alımları da olabilir. Tayfun uçaklarını düşünebiliriz. Yunanistan ABD'nin stratejik üssüdür.'' İfadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

6'lı masanın çoklu Cumhurbaşkanlığı formülü! ile ilgili etiketler HDP Pervin Buldan Cumhurbaşkanlığı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.