6’lı masa liderlerinden çelişkili açıklama! 'Sözler Kılıçdaroğlu’na ait olmalı'

İYİ Parti’nin ev sahipliğinde 11’inci defa toplanan ve sonuç alamadan dağılan altılı masa liderleri tarafından yayımlanan ortak bildiride kullanılan tezat ifadeler dikkati çekerken masanın içerisinde bulunduğu acziyeti gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefeti karşısında birleşen; İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve CHP’den oluşan altılı masa genel başkanları; Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan İYİ Parti’nin ev sahipliğinde 11’inci toplantısını gerçekleştirdi.

Birleşimin ardından masa liderleri ortak bildiri yayımladı. Söz konusu ortak açıklamada ise parti liderlerinin çelişkili ifadeleri dikkatlerden kaçmadı.

MASA LİDERLERİNDEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA 

Anayasaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olmasında herhangi bir hukuksuzluk olmamasına etki ajanlığı yaparak seçmenin aklını bulandırmaya çalışan masa liderleri, “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir.  Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” açıklamasında bulundu.

Bu ifadelerle Erdoğan’ın aday olmasını reddeden masa liderleri açıklamanın devamında kullanılan, “Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapmayı planladığı seçime halkımızdan aldığımız destekle, kendimize olan inancımızla ve ülke sevdamızla hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.”  ifadelerle nasıl çelişkiye düştüğünü gözler önüne serdi.

NEDİM ŞENER: SÖZLER KILIÇDAROĞLU'NA AİT OLMALI

Altılı masanın içerisinde bulunduğu acziyete dikkati çeken gazeteci Nedim Şener ise sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Şener paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"6’lı masa açıklamasından iki cümle: 'TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir…kabul etmiyoruz. … Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapmayı planladığı seçime hazır oluğumuzu belirtmek isteriz.'

Bildiride yer alan, "Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapmayı planladığı seçime hazır olduğumuzu belirtmek isteriz" ifadesine dikkati çeken Şener şöyle dedi:

"Cümle Kılıçdaroğlu’na ait olmalı. Çünkü 4 Şubat 2022’de Erdoğan’ın yeniden adaylığına itirazı olmadığını söylemiş

6’lı masa liderlerinden çelişkili açıklama! 'Sözler Kılıçdaroğlu’na ait olmalı' ile ilgili etiketler Nedim Şener Kemal Kılıçdaroğlu 6'lı Masa
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.