6'lı masa dağılıyor mu? İşte son ittifak iddiası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Habertürk'teki açıklamaları sonrası 6'lı masa ile ilgili yeni iddialar dolaşıyor. Son gelen kulis iddialarına göre Akşener'in muhafazakar partilerle ittifak arayışına karşı CHP, HDP ve DEVA Partisi arasında 3'lü ittifak gündeme geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Habertürk canlı yayınındaki sözleri Ankara kulislerindeki önemli gündem maddelerinden biri oldu. Akşener'in en çok dikkat çeken sözü ise "Kemal Bey dedi ki, 'Bu altılı, cumhurbaşkanı adayını tespit edecek'. Bu masaya bu görevi verip kendini bağlayan Sayın Kılıçdaroğlu. O masanın bir noter olma görevi yok." oldu.

Kulislerde 6'lı masaya alternatif ittifak iddiaları konuşuluyor. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Akşener'in 6'lı masadaki muhafazakar partilerden destek alma ihtimalinin azaldığını söyledi. Övür, Akşener'in olası bir muhafazakar ittifak arayışına karşı CHP, HDP ve DEVA Partisi'nin ortaklığından söz edildiğini belirtti.

Mahmut Övür'ün 'Noter değiliz' diyen Akşener ne yapacak? başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Çıkış yok gibi... Akşener öyle bir çıkmaza sürüklendi ki, 6'lı masadaki muhafazakârlardan destek alma ihtimali de giderek azalıyor. HDP'yi arkasına alan Kılıçdaroğlu, önceki gün de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'la 3 saati aşkın bir görüşme yaptı. Kulislerde görüşmenin çok iyi geçtiği konuşuluyor.

Hatta Akşener'in olası bir milliyetçi muhafazakâr ittifak arayışına karşı, CHP-HDP ve DEVA birlikteliğinden söz ediliyor. DP zaten Kılıçdaroğlu'nun özel kontenjanı...

Bu durumda Mansur Yavaş'ın CHP'den kopup Akşener'le birlikte hareket etme ihtimali var mı? Kendisi ve çevresi çok istiyor ama Kılıçdaroğlu'nu hafife alırsa sonu İmamoğlu'ndan farklı olmaz.

Bu tablo, doğal olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığının garanti olduğunu gösteriyor. Ancak yine de ABD gezisini beklemeden yorum yapmak erken olur. Siyasette 24 saatte bile çok şey değişebilir.

 YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

6'lı masa dağılıyor mu? İşte son ittifak iddiası ile ilgili etiketler Meral Akşener İYİ Parti CHP HDP Deva Partisi kulis 6lı masa ittifak
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.