6’lı masa dağılıyor mu? Babacan'ın yeni planı Cumhurbaşkanı adaylığı mı?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'a ilk ziyaretin ayrıntıları, Ali Babacan'ın dan kafa karıştıran hamlesi, 6’lı masada iç karışıklık, Emekli Büyükelçi Uluç Özülker'den Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Özgür Demirtaş olduğu iddiaları, ABD'den Türkiye'ye karşı Suriye'de yeni PKK/YPG hamlesi, Pençe - Kilit Operasyonu'nda son durum, Rusya ile ABD arasında esir takası, TCMB'nın enflasyon tahmini, benzine büyük zam ve bayram öncesi artan otobüs fiyatlarını masaya yatırdı.

"İGA İÇİN ÇOK TALEPLER VAR. SUUDİ ARABİSTAN İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"

Metehan Demir, "Suudi Arabistan meselesinde Türkiye'ye ciddi bir komplo kurulmuştu. En başından beri daha profesyonelce yönetilebilirdi. İGA için çok talepler var, yüzde 50'nin altında bir rakamla satılabileceği söyleniyor. Suudi Arabistan'ın da ilgilendiği biliniyor, görüşmeler devam ediyor.

"MİLLET İTTİFAKI'NDA BİR SÜRE SONRA İLKESEL AYRILIKLAR DA OLABİLİR. O ZAMAN TEK PARTİ KURSUNLAR; MİLLET İTTİFAKI PARTİSİ (MİP)"

Güçlü bir blok olursa, teklif gelse Babacan cumhurbaşkanı adaylığını kabul eder. Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili A ve B planı yapıldığını sanmıyorum. 6'lı masa istişare masasıdır, ittifak masası değildir. Ne Kılıçdaroğlu, ne Babacan, ne de Gül'ün aday olacağı söylenmiyor. Dışarıdan başka birisinin aday olacağı konuşuluyor. Bir süre sonra ilkesel ayrılıklar da olabilir. O zaman tek parti kursunlar; Millet İttifakı Partisi (MİP). Babacan'ın ve Davutoğlu'nun önüne Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi gelirse kabul ederler ama aday olarak çıkmazlar.

"SİNCAR'A GERÇEKLEŞTİRİLEN HAVA HAREKATLARIYLA SURİYE GEÇİŞİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR VE İLERİ DÖNÜK PKK YUVALANMASI ENGELLENİYOR"

Zap bölgesi temizlenince eksik parça tamamlanacak. Sincar'a gerçekleştirilen hava harekatlarıyla Suriye geçişinin önüne geçiliyor ve ileri dönük PKK yuvalanması engelleniyor." açıklamasını yaptı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

6’lı masa dağılıyor mu? Babacan'ın yeni planı Cumhurbaşkanı adaylığı mı? ile ilgili etiketler Metehan Demir Ali Babacan Millet İttifakı metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.