68'lik Putin -20 derecede donmuş suya girdi

68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Putin Hz. İsa'nın vaftizinin yıl dönümü nedeni ile yapılan ayin kapsamında eksi 20 derecelik donmuş suya girdi. Mavi şortuyla suya üç kez hızlıca girip çıkan Putin'in o görüntüsü kamuoyu ile paylaşıldı.

Rusya'da Ortodoks Noel'i bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde kutlandı. Kutlamalar kapsamında her yıl yapılan donan nehir ve göllere açılan özel delikler Rusya genelinde bu yıl da açıldı.

Ayin nedeniyle soğuk havaya aldırış etmeten Ortodokslar, gece yarısından itibaren buzlu sulara girmeye başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralları uygulanan törenler bu yıl 3 kişi ile sınırlandırılmış şekilde gerçekleşse de katılımın yoğun olduğu görüldü.

Hz. İsa'nın vaftizinin yıl dönümü nedeniyle yapılan ayinlere 68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katıldı.

68'lik Putin -20 derecede donmuş suya girdi

Eksi 20 derecede haç şeklindeki buzlu suya dalan Rusya Devlet Başkanı Putin, mavi mayosuyla girdiği havuzuda vaftiz oldu.

BUZLU SUYA GİRİP ACELEYLE ÇIKTI

Geleneklere göre 3 kez buzlu suya dalıp çıkan Vladimir Putin'in görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. Görüntüde Putin'in buzlu suya girdikten sonra aceleyle çıkması dikkat çekti. 

68'lik Putin -20 derecede donmuş suya girdi - Resim : 2

EKSİ 40 DERECE BİLE RUSLARI DURDURMAYA YETMEDİ

Rusya'nın doğu kesimlerinde ve Sibirya'da eksi 40 dereceyi gören hava sıcaklığına rağmen, Ruslar ayinlere yoğun ilgi gösterdi.

Nehir ve göllere giren Ruslar temsili olarak vaftiz oldu.

68'lik Putin -20 derecede donmuş suya girdi - Resim : 3

EPİFANİ BAYRAMI NEDİR?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği Epifani ayini, Hz. İsa'nın, mesih olduğunu müjdeleyen yıldızın belirmesiyle üç kralın peygamberi ziyaret ettiği ve vaftiz edildiği gün olarak kabul edilir.

Hristiyanlara göre Epifani Bayramı, Ortodoksların Noel'i kutladığı 7 Ocak'a denk gelirken, Jülyen Takvimi'ni benimseyen Hristiyanlar ise Epifani Bayramı'nı 19 Ocak'ta kutluyor.

Epifani Bayramı dolayısıyla Hz. İsa'nın vaftiz edilişini sembolize eden 'denizden haç çıkarma' törenleri düzenleniyor.

68'lik Putin -20 derecede donmuş suya girdi ile ilgili etiketler Rusya Vladimir Putin video epifani

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.