661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman 2022? Kırkpınar Yağlı Güreşleri ödülü ne kadar, kaç TL?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri haftaya başlıyor! Yaklaşık 700 yıllık bir geleneğe sahip bu turnuva için geri sayım başladı. Güreşçiler başpehlivan olmak için yarışacak ve büyük ödülü evlerine götürmek isteyecek. Festival kortejle başlayıp daha sonra güreşlerle devam edecek. Güreşseverler de Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman yapılacak sorusunu yöneltiyor. Peki, Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, hangi tarihler arasında? İşte detaylar!

Kırkpınar ne zaman 2022 sorusu sıkça yöneltiliyor. Ata sporumuz olan ve 600 yıldan fazla geleneğe tanıklık ettiğimiz yağlı güreşlerin en meşhur turnuvası Edirne'de Saray İçi'nde yapılacak. 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman sorusunun cevabı verildi. Festival programı yayınlandı ve festival detayları belirlendi. İşte Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında detaylar!

KIRKPINAR 2022 NE ZAMAN?

Festival 27 Haziran pazartesi günü başlayacak. 1 Temmuz Cuma günü minik boylarda güreşler başlayacak. Yağlı güreşlerin resmi açılışı aynı gün saat 18.00'da olacak. Final Pazar günü yapılacak.

KIRKPINAR TUR ÜCRETLERİ NE KADAR?

64 sporcu Kırkpınar'a katılacak. Pehlivanlara verilecek yolluk ve tur ücretleri belli oldu. Ücretler şöyle:

Yolluk ücretleri: Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne iştirak edecek başpehlivanlara 2 bin 100 TL, başaltı pehlivanlarına bin 700 TL, büyük orta pehlivanlara bin 100 TL, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy pehlivanlara 650 TL, ayak boyu, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 pehlivanlara 500 TL.

Tur ücretleri: Kırkpınar'da güreşen pehlivanlara boylarına göre, yükselecekleri her tur için başpehlivanlara 140 TL, başaltı pehlivanlarına 100 TL, büyük orta pehlivanlarına 80 TL, küçük orta büyük boy ve küçük orta küçük boy pehlivanlarına 70 TL, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak boyu, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 pehlivanlarına 60 TL.

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman 2022? Kırkpınar Yağlı Güreşleri ödülü ne kadar, kaç TL? ile ilgili etiketler 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.