660'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan belli oldu!

660'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde kazanan Başpehlivan Ali Gürbüz oldu. Ali Gürbüz bu ünvanı 4. kez elde etti.

660. Tarihi Kırkpınar Güreşleri finalinde rakibi İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz, 2021 yılının başpehlivanı oldu.

Edirne’de 9 Temmuz Cuma günü küçük boy kategorilerindeki pehlivanların güreşleriyle başlayan ve 11 Temmuz Pazar gününe kadar çeşitli boy kategorilerindeki 2 bin 161 pehlivanın kıran kıran gerçekleştirdiği müsabakalarda son gün heyecanı yaşandı.

Bugün çeyrek finalde ardından da yarı finalde rakiplerini yenen başpehlivan kategorisinde güreşen Ali Gürbüz ile İsmail Koç başpehlivanlık final müsabakasında güreşti.

660'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan belli oldu!

Heyecanın doruğa ulaştığı müsabakanın 40 dakikalık ana devresi sona erdi. Puanlamanın göz önünde bulundurulduğu müsabakada rakibine üstünlük kuran Ali Gürbüz, 4’üncü kez başpehlivan oldu.

660'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan belli oldu! - Resim : 2

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ ALTIN KEMERİNİ TAKTI

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Ali Gürbüz, ikinci olan İsmail Koç ve üçüncülüğü paylaşan Faruk Akkoyun ile Orhan Okulu düzenlenen törenle kupalarını aldı.

Pehlivanların protokol tribünü önündeki podyumda kürsüye çıkmalarının ardından, ödül ve kupaları takdim edildi. Başpehlivan Ali Gürbüz'e altın kemeri, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından takıldı.

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 2019'un başpehlivanı Ali Gürbüz'ün cuma günü göndere çektiği Türk bayrağını, İstiklal Marşı eşliğinde yine Ali Gürbüz'ün gönderden indirmesiyle sona erdi.

660'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan belli oldu! - Resim : 3

BAKAN KASAPOĞLU, BAŞPEHLİVANI KUTLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 660'ncı Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlık ünvanını kazanan Ali Gürbüz’ü tebrik etti.

660'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan belli oldu! - Resim : 4

Bakan Kasapoğlu, "İki yıllık büyük hasretin ardından kavuştuğumuz ve bu yıl 660'ıncısı düzenlenen Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi İsmail Koç’u yenerek 3.kez altın kemeri kazanan Ali Gürbüz’ü kutluyorum. 3 gün boyunca er meydanında gerçekleştirdikleri, epik mücadeleler ile, izleyenlere Türk Pehlivanlarının heybetini gösteren tüm yiğitlerimizi tebrik ediyorum. Kel Aliço’nun, Koca Yusuf’un, Adalı Halil’in, Kurtdereli Mehmet’in emanetini bir kültür mirası olarak görüyor ve bu mirası en iyi şekilde yaşatmaya devam ediyoruz. Ata sporumuzu gelecek nesillere bırakma gayretiyle bu önemli organizasyonda ter döken tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

660'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan belli oldu! ile ilgili etiketler kırkpınar yağlı güreşleri başpehlivan 2021 Ali Gürbüz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.