65 yaşındaki nörolog Kovid-19'a yenildi

30 yıldır Amasya'da hizmet veren Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Yiğit koronavirüs nedeniyle vefat eden sağlık çalışanları arasına katıldı. 65 yaşındaki Dr. Yiğit, emekli olma fırsatı olmasına rağmen, Kovid-19 ile mücadeledeki yerini hiç bırakmadı. Dr. Yiğit için görev yaptığı hastanenin önünde duygu dolu bir tören düzenlendi. Yiğit daha sonra defnedilmek üzere memleketi Giresun'a gönderildi...

Amasya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Nöroloji Uzm. Dr. Mustafa Yiğit (65) için görev yaptığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tören düzenlendi.

Törende Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, kurum ve kuruluşların müdürleri, sağlık çalışanları ile doktor Yiğit'in ailesi ve yakınları hazır bulundu.

65 yaşındaki nörolog Kovid-19'a yenildi

'ÇOK ÜZGÜNÜZ'

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, pandemi sürecinde birçok sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirterek, "Ben hepsine üzüldüm, hepsine yas tuttum. Birçok arkadaşımızı da yoğun bakımda takip ettik. Ama bugün ki sıkıntımız başka, bugün aramızdan biri, bizim çok sevdiğimiz, çok değer verdiğimiz, hoşgörülü bir arkadaşımızı kaybettik. Onun için çok hüzünlüyüm. İlimize 30 yılı aşkın süredir hizmet eden bir abimizdi, Çok üzgünüz" diye konuştu.

65 yaşındaki nörolog Kovid-19'a yenildi - Resim : 2

'KAYIPLARA DERİNDEN ÜZÜLÜYORUZ'

Amasya Valisi Mustafa Masatlı da, "Bizim sağlığımızı korumak için hayatını kaybeden Mustafa Yiğit kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü içinde bir aradayız. Yaklaşık bir yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan ülkemizi de etkileyen bir salgınla mücadele ediyoruz. Biz kayıpların hepsine çok derinden üzülüyoruz. Ama bizzat bu işin içinde hayatını riske ederek, her şeyi göze alarak, bizleri korumak için hayatını kaybedenlere daha çok üzülüyoruz. Bugün de Mustafa Yiğit kardeşimizi uğurlayacağız. Ben tabi 32 yıldır burada hayatını devam ettirmiş, köklerini buraya sarmış, buradaki insanlarımızla güzel ve samimi diyaloglar kurmuş bir kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü bir kat daha fazla oluyor" ifadelerini kullandı.

65 yaşındaki nörolog Kovid-19'a yenildi - Resim : 3

CENAZE, GİRESUN'A GÖNDERİLDİ

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Durmuş Ayvaz tarafından Dr. Mustafa Yiğit'in cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra evli ve 2 Çocuk babası Yiğit’in cenazesi dualarla defnedilmek üzere memleketi Giresun’un Dereli ilçesine uğurlandı.

65 yaşındaki nörolog Kovid-19'a yenildi ile ilgili etiketler Amasya Giresun Dr. Mustafa Yiğit Nöroloji Uzmanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.