65 yaşında vefat eden Rıza Akın'ın cenaze töreni bilgileri netleşti

Geçirdiği beyin kanaması sonrası ameliyata alınan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden oyuncu Rıza Akın'ın vefatı sevenlerini yasa boğdu. 65 yaşında hayata veda eden Rıza Akın'ın cenaze töreni bilgileri belli oldu. Menderes Samancılar, meslektaşı Rıza Akın'ın cenaze töreni detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Son olarak vizyondaki "Sevmedim Deme" adlı filmle izleyici karşısına çıkan oyuncu Rıza Akın'dan acı haber geldi. Beyin kanaması geçirdikten sonra apar topar hastaneye kaldırılan, ameliyattan sonra yoğun bakımda tedavi altına alınan Rıza Akın yaşamını yitirdi.


Acı haberi oyuncu Menderes Samancılar, sosyal medya hesabından "Canım kardeşim Rıza Akın'ı kaybettik." şeklindeki paylaşımıyla duyurdu. Samancılar, Akın'ın cenaze töreni bilgilerini de paylaştı.

RIZA AKIN İÇİN YARIN TÖREN DÜZENLENECEK


Rıza Akın'ın cenaze töreni bilgileri netleşti. Konu ile ilgili Twitter sayfasından bir paylaşımda bulunan Menderes Samancılar, Rıza Akın için 3 Kasım Perşembe günü Atlas Sinema'sında tören düzenleneceğini ve Adana'da defnedileceğini bildirdi.

Menderes Samancılar konuyla ilişkin yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi: ''Rıza Akın kardeşime yarın 12 de Atlas sinemasında tören yapacağız ve oradan Adana'ya götürüp cuma günü oradaki törenden sonra doğup büyüdüğü toprakla emanet edeceğiz.''

65 yaşında vefat eden Rıza Akın'ın cenaze töreni bilgileri netleşti


RIZA AKIN KİMDİR?

"Beyaz Gelincik", "Kardeş Payı" ve "Cesur Yürek" gibi televizyon dizilerinin yanı sıra "Ceviz Ağacı" ve "Bayi Toplantısı" adlı filmlerin de aralarında olduğu çok sayıda yapımda rol alan Usta oyuncu, 15 Eylül 1957'de Erzincanlı bir ailenin çocuğu olarak Adana'da dünyaya geldi. Ortaokuldayken Adana Halkevi'nde tiyatroya başlayan sanatçı, tiyatroya devam etmek amacıyla Ankara'ya taşındı. Ankara Birlik Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa adım attı.

Rıza Akın, 1969-1977 yıllarında tiyatroya ara verdi. Bir süre gazetecilik de yapan Akın, tiyatroya Adana'da devam etti, 1997'de kurduğu Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun 5 yıl süreyle sanat danışmanlığını üstlendi.

Sanatçı, 2005'te Tayfun Pirselimoğlu'nun tamamlanamayan "Kuartet" adlı filmiyle oyunculuğa döndü. Birçok dizi ve filmde oynadığı başarılı rollerle 2019'da Japon Miho Shimotashiro ile evlendi.

65 yaşında vefat eden Rıza Akın'ın cenaze töreni bilgileri netleşti ile ilgili etiketler Rıza Akın cenaze
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.