65 yaş üstü yasak kalktı mı? Hangi illerde 65 yaş üstü yasak kaldırıldı?

Kabine Toplantısı sonrasında 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından takip edilmekte. İçişleri Bakanlığı’nda yayımlanan yeni genelgede risk grubunda yer alan 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı sorusunun cevabı merak edilmekte.

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika haberleri gündemde yer almaya başladı. Son Kabine Toplantısı sonrasında düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlamaların kaldırılacağı Erdoğan tarafından resmen duyurulmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından en son yayınlanan genelgede kısıtlamanın salgının yayılımında büyük risk teşkil eden yaş gruplarına uygulandığını bildirildi.

65 YAŞ ÜSTÜ YASAK KALKTI MI?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede 65 yaş ve üzeri vatandaşlara hangi illerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı paylaşıldı. Yayınlanan genelgede ve orta risk grubunda yer alan illerimizde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre 65 yaş ve üzeri 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecektir.

Başkan Erdoğan, illerin düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli olmak üzere 4 gruba ayrıldığını duyurdu. İllerin durumuna göre de kendi içlerinde şekilleneceğini açıklayan Başkan Erdoğan, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının detaylarına yönelik de bilgiler verdi.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

 

 

65 yaş üstü yasak kalktı mı? Hangi illerde 65 yaş üstü yasak kaldırıldı? ile ilgili etiketler 65 yaş üstü yasak sokağa çıkma yasağı yasak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.