65 yaş üstü yasak kaldırıldı mı? 65 yaş üstü yasak saatleri değişti mi?

65 yaş üstü yasakları ile ilgili gelen son açıklamanın ardından vatandaşlar 65 yaş üstü yasak saatlerini araştırmaya başlandı. 65 yaş üstü yasak kaldırıldı mı merak ediliyor.

65 yaş üstü yasakları ile evlere kapanmak zorunda kalan vatandaşlar ikinci doz aşılamanın başlaması ardından 65 yaş üstü yasak kaldırıldı mı, 65 yaş üstü yasak saatleri uzatılacak mı soruları gündem oldu. Koronavirüs ile süren bu mücadelede 65 yaş üstü yasak kaldırıldı mı sorusunun detayları haberimizde.

65 yaş üstü yasak kaldırıldı mı? 65 yaş üstü yasak saatleri değişti mi?

65 yaş üstü yasak kaldırılması ile ilgili dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 65 yaş üstü ve onların 60 yaş üstü eşlerinin aşılanmaya başladığı açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 65 yaş üstü yasak kaldırılması veya 65 yaş üstü yasak saatleri değişeceği konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

65 yaş üstü yasak kaldırıldı mı? 65 yaş üstü yasak saatleri değişti mi?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, aşılamanın hemen ardından 65 yaş üstü yasaklarının gevşetilemeyeceğini açıkladı. Yaptığı açıklamada aşı ile 65 yaş üstü vatandaşların aşı sayesinde ölüm oranlarının azalması planladığı söylendi.

Ayrıca sadece Türk vatandaşlarının değil diğer ülkedeki insanlarında aynı şekilde aşılanmasının büyük önem arz ettiğini açıkladı.

 “65 yaş ve üstüne aşılama başladı. İkinci dozdan iki hafta sonra koruma etkisini gösterir. Yaşlılarda can kayıplarını düşürecektir. Sınırlamaların da hafiflemesi mümkün olabilir” dedi. Normalleşme için yeni kriterler de belirlendiği ve puanlama sistemine geçileceği açıklandı. İllerin ve ilçelerin puanlaması yapılacak ve ardından komşu iki ilçeden birinde yasak sürerken diğerinde kaldırılabileceği belirtildi. 

65 yaş üstü yasak kaldırıldı mı? 65 yaş üstü yasak saatleri değişti mi? ile ilgili etiketler 65 yaş üstü yasak saatleri kaldırıldı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.