65 yaş üstü ve 20 yaş altına cuma istisnası

Türkiye hafta başında koronavirüsle mücadele kapsamında yeni sıkılaştırma tedbirlerini açıklamıştı. Bu kapsamda 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı kişilerin sokağa çıkma saatleri yeniden düzenlenmişti. İçişleri Bakanlığı bu yaş gruplarındaki kişiler için cuma namazı istisnası getirdi.

İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamayla 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı kişilerin sokağa çıkma kısıtlamasına istisna getirdi.

Bakanlık, cuma namazı saatlerini kısıtlamanın dışında tuttu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca; 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN KISITLAMA KAPSAMI

İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı için tedbir metninde şu ifadelere yer verildi;

Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ila 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.

65 yaş üstü ve 20 yaş altına cuma istisnası ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı cuma cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.