65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı? 

Korona virüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları sürerken kısıtlamaların nasıl kaldırılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.  Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının ne zaman kaldırılacağı merak ediliyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, aşılamanın bitmesiyle 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının hemen kaldırılmayacağının altını çizdi. 

Sağlık bakanı Fahrettin koca dün, 65 yaş üstü ve onların 60 yaş üstü eşlerinin aşılanmaya başlandığını duyurmuştu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, aşılamanın hemen ardından 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağının gevşetilmeceğini söyledi. 

Koronavirüsle mücadelede aşılama çalışmaları sürüyor. Son olarak 65 yaş üstü vatandaşlar ile onların 60 yaş üstündeki eşlerine koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı. Bu arada Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, “65 yaş ve üstüne aşılama başladı. İkinci dozdan iki hafta sonra koruma etkisini gösterir. Yaşlılarda can kayıplarını düşürecektir. Sınırlamaların da hafiflemesi mümkün olabilir” dedi. Normalleşme için yeni kriterler de belirlendi. Puanla sistemine geçilecek. İl il ilçe ilçe puanlama yapılacak. Komşu iki ilçeden birinde yasak sürerken diğerinde kaldırılabilecek. 

 Türkiye'de kitlesel aşılamada sıra 65 yaş üstüne geldi. Salgında bugüne kadar can kayıplarının, genellikle +65 yaş grubunda görüldüğünü belirten Sağlık Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, bu sebeple dünyada ilk önceliğin de sağlık çalışanlarından sonra bu gruba verildiğini söyledi. 

Prof. Dr. Hasöksüz, “Bu yaş grubunda aşılama sayesinde ölüm oranlarında düşüş olacaktır. İlk dozdan 28 gün sonra ikinci dozlarını yaptıracaklar. Koruma ise ikinci dozdan iki hafta sonra başlayacak. Böylelikle, yaşlılara uygulanan sınırlamaların hafiflemesi de mümkün olacak” diye konuştu. 

 “Toplumun yüzde 60’ının aşılanması” hedefine ne zaman ulaşılacağıyla ilgili ise Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, aşılamanın oldukça hızlı gittiğine dikkat çekerek şunları kaydetti: 

"Aşılar, bütün ülkeye dağıtıldığında günde bir milyon aşı, çok kolaylıkla yapılabilecektir. yüzde 60’ın aşılanmasıyla, dolaşımdaki virüs sayısı da çok azalacağı için günlük vaka ve ölümler de çok aşağılara inecek." 

MASKELI DE OLSA NORMAL HAYAT BAŞLAYACAK 

"Hastalık yok olmayacak; ancak maskeli de olsa normale yakın bir hayat dönebileceğiz. Bu tip salgınlarda sadece kendi insanımızın aşılanması yeterli değil, diğer ülkelerdeki insanların da aşılanması önem taşıyor." 

65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?  ile ilgili etiketler sokağa çıkma yasağı 65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.