65 yaş üstü sokak izni başladı mı? 65 yaş sokak yasağı ne zaman bitecek?

65 yaş üstü sokak izni başladı mı? Koronavirüs salgını dolayısıyla ilk alınan kararlardan biri olan 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı esnetiliyor. Yasak boyunca evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar hafta sonu sokağa kaç saat sokağa çıkabilecek? Salgında en büyük risk grubunu oluşturan 65 yaş üstü vatandaşlar bir süredir sokağa çıkamıyor. Peki 65 yaş üstüna sokak izni geldi mi? 65 yaş sütüne sokaüğa çıkma yasağı kalktı mı? Detaylar haberimizde...

65 yaş üstü sokak izni başladı mı? 65 yaş üstünün korunması amacıyla başlatılan sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? Salgın nedeniyle en büyük risk grubunu oluşturan ve ölümlerin büyük çoğunluğunu oluşturan 65 yaş üstü vatandaşlar, hafta sonu sokağa çıkabilecek mi? Evlerinden çıkamayan vatandaşlara müjdeli haber geldi. İşte 65 yaş üstü sokak iznine dair detaylar...


65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Yasağın ne zaman biteceğine ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Açıklama yapıldığı takdirde bunu haberimizden öğrenebileceksiniz.

65 yaş üstüne sokağa çıkma izni geliyor! İşte tüm detaylar - Son ...

65 YAŞ ÜSTÜ MASKE VE MESAEF KURALINA UYARSA NE OLACAK?

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ BAŞLADI MI?

Hürriyet'in haberine göre; hükümet koronavirüs salgınıyla ilgili bazı kararları gözden geçiriyor. AK Parti MYK'da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda, koronavirüs mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı verilmesi ilk kararlardan olduğu için, bu grubu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem geliştiriliyor.

Kamuoyunda da bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart'tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Ramazan ayı boyunca özellikle iftardan sonra şehirlerde kalabalık oluşmaması için valiliklere talimat verildi. Her vali, kendi ilinde kalabalık olabilecek meydan, cadde gibi yerleri gerekirse araç ve yaya trafiğine kapatacak. İftardan sonra insanların belli merkezlerde kalabalık oluşturmalarına izin verilmeyecek.

Toplantıda, koronavirüs kapsamında verilen kredileri bazı kişilerin amaç dışı kullandığı, dövize ve altına yatırım yaparak kısa yoldan kazanç sağlamayı tercih ettikleri iddiaları da gündeme geldi. İlgili bakanlar ise kredi kullanımlarının yakından takip edildiğini, bu tür suiistimallere izin verilmeyeceğini ifade ettiler.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ramazan sonrasında Türkiye'nin biraz nefes alacağını, ancak daha fazla rahatlamanın haziran ortasından sonra görüleceğini dile getirerek, temkinli değerlendirmeler yaptı. Bakan Koca, Atatürk Havalimanı'nın yanına yapılan hastanenin stratejik açıdan önemini anlatırken, "Buraya yine uçaklar inebilecek. Havalimanında hastane olması bizin açımızdan iyi olacak. Sağlık turizmini geliştirmeyi düşünüyoruz. İleride bu amaçla kullanılabilir" dedi.

Maske üretimi ve dağıtımı konusu da toplantıda konuşuldu. Maskelerin vatandaşa ücretsiz verilmesine devam edilirken, firmaların bunları isteyene satabilmesi de ele alındı. Fiyatlara belli oranda sınırlama getirip, denetim yaparak maske satışına izin verilebileceği dile getirildi. Bu konunun değerlendirilerek, kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KİMLERE VAR?

20 yaş altı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için geçerli. Sokağa çıkma yasağı 60 yaşa düşürülmedi.

21 Mart 2020 tarihinde yayınlanan genelgeye göre; 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar 21 Mart saat 24.00'den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarını yasaklandı.

65 yaş üstü sokak izni başladı mı? 65 yaş sokak yasağı ne zaman bitecek? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona 65 yaş üstü sokağa çıkma izni sokağa çıkma yasağı ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.