65 yaş üstü Seyahat izin belgesi telefondan başvuru? Seyahat izin belgesi başvurusu sonucu öğren!

Seyahat izin belgesi telefondan başvuru nasıl yapılır sorusu 1 Haziran itibariyle seyahat yasağının kalkacağı ülkemizde 65 yaş üstü vatandaşlar tarafından aranıyor. Seyahat ve sokağa çıkma yasağı 65 yaş üstü için devam ediyor. 65 yaş grubundaki kişilerin şehirler arası seyahat yapabilmesi için seyahat izin belgesi alması gerekiyor. Peki 65 yaş üstü için telefondan seyahat belgesi nasıl alınır, seyahat izin belgesi başvurusu sonu nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde..

Seyahat izin belgesi telefondan başvuru nasıl yapılır sorusu 65 yaş üstü vatndaşları ilgilendiriyor. Seyahat yasağının 1 haziran'da kalkacağı ülkemizde 65 yaş üstü için seyahat yasağı hala devam edecek. Şehirler arası seyahat yapmak siteyen 65 yaş üstü vatandaşlar telefondan seyahat izin belgesi başvurusunu nasıl yapacak, seyahat izin belgesi başvuru sonucu nasıl öğrenilir? İşte yanıtı...

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT İZNİ NASIL ALINIR?

65 yaş ve üzeri vatandaşlar; “Seyahat İzin Belgesi” taleplerini, elektronik ortamda E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapabiliyor.
İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üzeri vatandaşların başvurularının ardından cep telefonlarına gelen onay mesajının seyahat izin belgesi yerine geçtiğini duyurdu.
Bakanlığın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmeye göre, 65 yaş ve üzeri büyüklerin başvurularının ardından cep telefonlarına gelen onay SMS'inin seyahat izin belgesi yerine geçtiği belirtildi.


SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?


"Seyahat İzin Belgesi" başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor.Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT İZNİ NASIL ALINIR

 

65 yaş üstü Seyahat izin belgesi telefondan başvuru? Seyahat izin belgesi başvurusu sonucu öğren! ile ilgili etiketler Seyahat telefon 65 yaş üstü seyahat izin belgesi başvurus
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.