65 yaş üstü ilk gün oraya koştu

Korona virüs tedbirleri kapsamında 80 gündür sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle eve kapanan 65 yaş üstü vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni normalleşme kapsamında sokaklara akın etti. 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz kartlarını vizeletmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasında değişiklik yapıldığını açıklamasının ardından bugün saat 10.00 itibariyle sokağa çıkmaya başladı. Sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar önce kartlarını vizelettirdi. Park ve bahçelerde yürüyüş yaparken maskelerini takıp, sosyal mesafe kurallarına uydukları görüldü. Birçok ilde de vatandaşların ücretsiz toplu ulaşım kartlarını yeniden kullanıma açtı.

65 yaş üstü ilk gün oraya koştu

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR 

Saat 10.00 itibariyle 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıktı. 65 yaş üstü vatandaşlar sokaklarda gezerken, bazı vatandaşlar ise parklarda gezdi.

65 yaş üstü ilk gün oraya koştu - Resim : 2

Yasakların kalktığı ilk gün vatandaşlar, gölgelenip istirahat ederken, bazı yaşlı vatandaşlar da refakatçileri eşliğinde yürüyüş yaptı. 65 yaş üstü vatandaşların maskelerini takıp, sosyal mesafe kurallarına uydukları görüldü. Sokağa çıkan Sadık Karadaş, “Sokağa çıkacağız ama bacaklar gitmiyor. İki bu buçuk aydır evdeyim evden hiç çıkmadım. Gezmek daha iyi” dedi.
65 yaş üstü ilk gün oraya koştu - Resim : 3

65 yaş üstü ilk gün oraya koştu ile ilgili etiketler yaşlılar sokağa çıkma izni açıklandı sokağa istasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.