65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ALO 182 ile Covid 19 aşı randevusu alma

65 yaş üstü aşı randevu! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 65 yaş üzeri vatandaşların Covid 19 aşılanmasına başlayacaklarını resmen açıkladı. Bu haberin hemen ardından MHRS ALO 182 aşı için randevu nasıl alınır sorusu merak edildi.

65 yaş üstü vatandaşlar için Covid 19 aşılaması bugünden itibaren resmen başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medya üzerinden yapılan son dakika açıklamasında 25 Ocak 2021 Pazartesi tarihi itibarı ile 65 yaş üzeri vatandaşların Covid 19 aşılanmasına başlayacaklarını iletti.

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan 'Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' sayfası üzerinden de aşılanan kişi sayısına iller bazında vatandaşlar son rakamlara ulaşabilmekte. Şimdi ise vatandaşlar 65 yaş üstü için aşı randevusu nasıl alınır sorusuna cevap aramakta.

65 Yaş Üstü Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı randevuları MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 hattı üzerinden verilmeye başlandı. Covid 19 aşı randevusu için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 184'ten bu işlem gerçekleştirilebilecek.

E-Devlet sistemine giriş yapılarak arama bölümünden MHRS yazarak Covid 19 aşı randevusu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilmekte.

65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ALO 182 ile Covid 19 aşı randevusu alma

MHRS ile Nasıl Randevu Alınır?

Hastaneden randevu almak isteyenler bunu iki seçenekle gerçekleştirebiliyorlar. Bunlardan biri ALO 182 hattı. Diğer bir yöntem ise MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik No ile giriş yapmak. MHRS’den randevu almak için eğer üyeliğiniz bulunmuyorsa öncelikle “Randevu Al” butonuna tıklamanız gerekmekte. Daha sonrasında gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirmeniz gerekmekte.

Üye olma işleminden sonra da Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik ve şifreniz ile gereken tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bundan sonra yapacağınız tek işlem hastane ve hekiminizi seçmek.

Öncelikli grup;

* İlk etapta aşılar 1 milyon 119 bin sağlıkçıya yapılacak.

* İkinci grupta 380 bin 65 yaş üstü vatandaşa yapılacak.

* Üçüncü grupta asker, polis ve öğretmenlere yapılacak.

* Dördüncü grupta ise ilk 3 grupta yer almayan vatandaşlara yapılacak.

65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ALO 182 ile Covid 19 aşı randevusu alma ile ilgili etiketler 80 yaş üstü aşı randevu 80 yaş üzeri aşı randevu aşı randevu Covid 19 aşı randevu MHRS randevu ALO 182 randevu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.