65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? Corona virüs aşı başvurusu nasıl yapılır?

65 yaş üstü aşı randevu alımları başladı. Corona virüs aşı başvurularının başlaması ile risk grubundan bulunan 65 yaş üstü kişilerin randevusu nasıl alınır ve Corona virüs aşı başvurusu nasıl yapılır sizler için derledik.

Getirilen aşılar önce Sağlık Bakanı olmak üzere devlet büyüklerine yapılması ile başladı. Vatandaşları teşvik etmek amacı ile canlı yayınlarda yapılan bu aşıların öncelikle riskli guruba yapılacağı açıklanmıştı. Riskli gurup olan 65 yaş üstü vatandaşların korunması için çalışmalar başladı. 65 yaş üstü aşı randevuları alınmaya başlandı.

65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? Corona virüs aşı başvurusu nasıl yapılır?

65 yaş üstü ve corona virüs aşı başvurusu için uygun olan vatandaşların Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ ya da 184'ten randevu alınarak başvuru yapabilecekler.65 yaş üstü aşı randevusu için MHRS sisteminden, E-Devlet veya turkiye.gov.tr adresinden randevu alınabilecek..

Corona virüs aşı başvurusu  işlemlerinizi mhrs.gov.tr üzerinden de işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamaları olanlar da giriş yaptıktan sonra arama bölümüne MHRS yazarak ulaşabilir ve 65 yaş üstü aşı randevu işlemini kolayca halledebilecek. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecektir.

65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? Corona virüs aşı başvurusu nasıl yapılır?

Aşı kayıtı nasıl yapılır, Aşı sırası nasıl öğrenilir?

Koronavirüs aşı kayıtı için Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği yeni "Aşıla" mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek. Aşı uygulanmasından önce "aşıla" mobil uygulaması üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilmeli, ardından işlem kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılabilecek. Bakanlık aşı takibi yapmak için 'aşıla" mobil uygulamasını duyurdu. “Aşıla” Sağlık Bakanlığınca aşı takibini kolaylaştırmak için geliştirilmiştir. Kovid-19 aşı kayıtları bu uygulamadan yapılacak. Aşıla uygulamasını merak edenler uygulama ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına "https://asila.saglik.gov.tr" adresinden erişim sağlayabilecek.

Aşıla mobil uygulaması "https://mobilmarket.saglik.gov.tr" adresi üzerinden İOS, Android ve Huawei telefonları için indirilebilecek. Uygulama yüklenirken, yükleme ve kullanım ayarlarına dikkat edilecek. İndirdikten sonra kullanabilmek için mutlaka belirtilen ayarlar yapılacak. Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği uygulama ile hekimler ve sağlık personeli, kolay ve hızlı bir şekilde aşılama işlemlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Aşılanıp sırasının bize gelip gelmediğini nasıl öğreneceğiz sorusu merak ediliyor. E-Nabız sistemi üzerinden Covid Aşısı için ayrılmış bölümden ya da 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda hastaneye gelemeyecek olan vatandaşların evlerine gidilerek aşı uygulaması da yapılmaya başlanacak.

65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? Corona virüs aşı başvurusu nasıl yapılır? ile ilgili etiketler 65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır Coronavirüs aşı randevusu aşı başvurusu nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.