600'den fazla HDP'li hakkında siyaset yasağı istendi

HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne açılan davanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre aralarında Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu 600'den fazla HDP'li hakkında siyaset yasağı isteniyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından HDP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin iddianamenin ayrıntıları netleşti.

600'DEN FAZLA İSME SİYASET YASAĞI

İddianameye göre aralarında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın da bulunduğu 600'den fazla HDP'li hakkında siyaset yasağı isteniyor.

Terör örgütü PKK'yı övücü açıklamalar yapanlar, terörist cenazelerinde tabut omuzlayanlar da siyaset yasağı istenen isimler arasında.

 MAL VARLIKLARINA TEDBİR

İddianamedeki başka bir ayrıntı ise, HDP'ye verilen hazine yardımlarının durdurulması. İddianamede Hazine yardımlarının durdurulmasından sonra HDP'nin tüm mal varlıklarına da tedbir konulması istendi.

600'den fazla HDP'li hakkında siyaset yasağı istendi ile ilgili etiketler HDP dava kapatma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.