600 hektar yandı! 3-4 misline çıkacağı tahmin ediliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, halen devam eden yangınlarla ilgili bilgilendirme yaptı. Fazla sayıda odağın olmasının yangınla mücadeleyi zorlaştırdığını belirten Bakan, “Akşam saatlerinde 600 hektar kadar zarar tespit ettiklerini ancak 3-4 misline çıkacağını görüyoruz." dedi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili belirsizlik ise sürüyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangın bölgesinde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’de halen devam eden yangınlarla ilgili güncel bilgileri paylaştı. Bakan Pakdemirli, Adana’da 3 yangın olduğunu ve bunlardan Kozan’daki yangının büyüme ihtimali bulunduğunu, Mersin’de 80 kilometre hızla giden bir yangın olduğunu ve bazı bölgelerin tahliye edildiğini söyledi. Bakan, Manavgat’taki yangının da henüz kontrol altına alınamadığını bildirdi.

Yangınlara ilişkin bilgiler vermeye devam eden Pakdemirli, “Adana yangınlarımızın hepsine 186 arazöz, 744 personel, Mersin’deki yangınlara 90 arazöz 160 personel, Antalya Manavgat yangını 200 arazöz 800 personel olmak üzere 476 arazöz, bin 704 personel, şuanda hali hazırda yangınla mücadele diyor” dedi.

600 hektar yandı! 3-4 misline çıkacağı tahmin ediliyor

FAZLA SAYIDA ODAK OLMASI MÜCADELEYİ ZORLAŞTIRIYOR

Antalya Manavgat yangınının henüz kontrol altına alınamadığını aktaran Pakdemirli, “Fazla sayıda odağın olması ve bunlarla mücadele ediliyor olması şuanda yangını tamamen kontrol altına almamız konusunda işimizi zorlaştırıyor. Tabi ki burada önceliğimiz yerleşim yerleri olduğu için, ormanlık alanda henüz tam anlamıyla yangın kontrol altına alınamamış durumda. Zarar gören vatandaşlarımız, dumandan etkilenen vatandaşlarımız vardı. Bunların çoğu hastanelerden taburcu edildi. 5-6 kadar vatandaşımızı da ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Can kaybının olmaması bizim açımızdan teselli edici” diye konuştu.

TAHLİYE EDİLEN VATANDAŞLAR AKRABALARININ YANINDA KALIYOR

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Pakdemirli, şuanda sahada yemek, su ya da konaklama gibi ihtiyaç eksikliğinin söz konusu olmadığını, varolan ihtiyaç giderlerinin vatandaşlara sunulduğunu, konaklama konusunda ise yine vatandaşların akrabalarının yanlarına gitmek istediğini belirtti. Pakdemirli, “Kümelenmiş Kızılay’ın ya da AFAD yardımı bekleyen bir vatandaş yok. Evlerinden tahliye olan vatandaşlarımıza sunulan yurtlar ve kalış imkanlarında yüzde 90’dan fazlasının reddedildiğini ve vatandaşların kendi imkanlarıyla kaldığını görüyoruz” dedi.

600 hektar yandı! 3-4 misline çıkacağı tahmin ediliyor - Resim : 2

"600 HEKTAR ZARAR TESPİT ETTİK ANCAK 3-4 MİSLİNE ÇIKACAĞINI GÖRÜYORUZ"

Bakan Pakdemirli, şuana kadar zarar gören alanla ilgili bir soruya da “Akşam saatlerinde 600 hektar kadar zarar tespit ettiklerini ancak 3-4 misline çıkacağını görüyoruz. Oturup bunların hepsini hasar tespitleri yapıldıktan sonra ve soğutma faaliyetleri bittikten sonra ancak söyleyebiliriz. Bu ölçümlerde genelde yangından birkaç hafta sonra çıkar” yanıtını verdi.

YANGINLARIN ÇIKIŞ NEDENİYLE İLGİLİ NETLİK KAZANAN DURUM YOK"

Yangının çıkış nedeninin kolluk kuvvetleri tarafından araştırıldığını da kaydeden Bakan Pakdemirli, “Netlik kazanan bir durum yok. Netlik kazandığı zaman paylaşırız ama şuanda birincil amacımız yangın ve yangınların söndürülmesidir. Akabinde gerekli açıklamalar ilgili merciler tarafından yapılacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

600 hektar yandı! 3-4 misline çıkacağı tahmin ediliyor ile ilgili etiketler Manavgat Orman Yangını Adana Mersin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.