600 Ermenistan askeri öldürüldü!

Ermenistan işgalindeki topraklarını bir bir geri alan Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bölgedeki son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. A Haber'e konuşan Aliyev, "Resmi rakamlara göre 600 Ermenistan askeri öldürüldü. Gerçekte daha da fazla olduğunu düşünüyoruz" dedi.

 İşte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in A Haber'e verdiği son dakika bilgileri;

SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Onlar sivil mülkleri ve sivil vatandaşları hedef aldılar. İnsanların defin merasimlerine bile saldırdılar. Bu insanlığa karşı cinayettir. Bir kez daha Ermenistan'ın namert saldırılarını ve bu yüzünü göstermiştir. Biz öz toprak bütünlüğümüzü bundan sonra da korumaya ve ne pahasına olursa olsun savunmaya devam edeceğiz.

Maalesef siviller arasında kayıplar devam ediyor. 47 vatandaşımız şehit oldu. 222 sivil vatandaşımız yaralandı.

Biz insanlara sivillere hiçbir zaman saldırı düzenlemedik. Bunlar bunu yapıyor. Saat 16'dan seher vaktine kadar 220 füze ve top mermisi düştü Terter'e. Ancak ne olursa olsun bizim halkımızın tek bir hedefi vardır bireysel ve Karabağ'ın bağımsızlığı. Bundan ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz.

"ATEŞKES ERMENİSTAN'IN BİR TAKTİĞİYDİ"

Ateşkes için başvurdular. Bize de Rusya üzerinden bir davet geldi. Biz de dedik ki "esirlerin, cesetlerin değiştirilmesi için ateşkes olabilir" dedik. Ancak onlar bunu toparlanıp yine saldırmak için zaman kazanmak amacıyla istemişler. Ve bir gün geçmeden Gence'ye o namert saldırıyı düzenlediler.

RUSYA'DAN SİVİL UÇAKLARLA SİLAH GİDİYOR

Rusya'dan kaçak yollarla alınmış füzeler Ermenistan'a gidiyor. Rusya'dan silahlar sivil uçaklarla gönderiliyor. Bunların bilgisini alıyoruz. Bu silahların gönderilmesi kabul edilebilir değil. Bunun için başvurduk ve bu katliam girişimlerinin durdurulmasını istedik.

Resmi rakamlara göre 600 Ermenistan askeri öldürüldü. Gerçekte daha da fazla olduğunu düşünüyoruz

Çekilmeleri gerekiyor. Böyle giderlerse onların bütün silahlarını ima edeceğiz.


TÜRK SİHA'LARI İLE 1 MİLYARLIK ERMENİ MÜHİMMATI İMHA EDİLDİ

Ermenistan işgal bölgelerinde çok güçlü istihkam noktaları örmüştü. İnsansız Hava Araçları ve SİHA'lar çok büyük bir fayda sağladı. Bunların keşfi ve riskini aza indirerek tespiti için elimizi çok güçlendirdi. Ve çok mutluyuz ki gardaş Türkiye'nin gelişmiş harp sanayisi ile bu SİHA'ları alabildik. Türkiye'den aldığımız SİHA'larla 1 milyar dolar değerinde Ermeni teçhizatını imha ettik.

ÖLDÜRÜLEN ERMENİLER ARASINDA PARALI ASKERLER VAR

PKK'dan destek alıyorlar. Onlara dağda sürekli yer değiştirdikleri yerler yaptırılmış. Bugün öldürülen Ermeniler arasında paralı askerler de vardı.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL! İŞTİRAKİ OLMADAN BÖLGEDE KARAR ALINAMAZ

Türkiye'nin gücünü istemeyen ve rahatsız olanlar bu kampanyaları yapıyor. Ama Türkiye 20 yıl önceki Türkiye değil. Türkiye'yi çıkarlarını savunan, kimsenin bir şeyi dikte edemediği bölgede ce uluslararası camiada söz sahibi bir ülkedir. Türkiye'nin iştiraki olmadan bölgede herhangi bir mesele çözülemez. Türkiye defakto olarak Karabağ konusunda da masada zaten. Bugünkü Erdoğan Türkiyesi ile o eski Türkiye arasında çok fark var. Türkiyesiz bu mesele çözülmez.

 

600 Ermenistan askeri öldürüldü! ile ilgili etiketler Azerbaycan Türkiye Saldırı PKK Ermanistan İlham Aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.