600 çocuğa korona aşısı yapıldı

Dünya genelinde yüz milyonlar doz aşı uygulandı. Ancak Türkiye dahil birçok ülkede çocuklar ile hamile kadınlar aşılanmadı. Sebebi ise aşının hamile kadınlar ile çocuklarda ne tür sonuçlar vereceğinin bilinmemesiydi. Nüfusuna göre en çok aşı yapan ülkeler arasında yer alan İsrail'de risk grubunda bulunan 600 çocuk kovid-19 aşısı oldu. Deneysel başlatılan çalışmada ilk bilgilere göre ciddi bir yan etki görülmüş değil.

Koronavirüs aşılama süreci dünya çapında devam ediyor. 100'den fazla ülkede aşılama yapılırken en çok merak edilen çocuklarda aşının ne tür etkilere yol açacağı oldu. Bu bilinmezlik nedeniyle de şu ana kadar hiçbir ülkede çocuklara aşı uygulanmadı.

Bu konuda ilk somut adım ise ülke nüfusuna göre en fazla aşı uygulanan İsrail'den geldi. 

İsrail'de uygulanan Pfizer/BioNTech aşısı risk gurubunda bulunan 12-16 yaş arasındaki 600 çocuğa yapıldı. Gelen ilk bilgilere göre 'herhangi ciddi bir yan etki görülmediği' ifade edildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı da, kendilerini koronavirüse karşı savunmasız bırakacak sağlık koşullarından muzdarip olan gençlere aşı yapılabileceği yönünde tavsiye kararı almıştı.

YENİ BİR YAŞ GRUBUNDA DAHA DENENECEK

Guardian'da yer alan habere göre, İsrail'de aşılama sürecinin başında bulunan Dr. Boaz Levi konuyla ilgili olarak "Şu ana kadar 600 çocuğu aşıladık ve düşük bazı yan etkiler dışında ciddi bir yan etkisi olduğunu görmedik, bu umut verici" dedi.

Bu arada Pfizer da, 12-15 yaş arası çocuklar için ayrı bir çalışma yürüttüğünü açıklarken, benzer bir çalışmanın 5-11 yaş arası çocuklar için de başlatılmasının planlandığı duyuruldu.

Öte yandan, Oxford Üniversitesi de AstraZeneca tarafından üretilen Kovid-19 aşısını altı yaşından küçük çocuklar üzerinde test etmek için çalışmalara başladığını bildirdi. Ancak, sürecin birkaç ay sürmesinin beklediği belirtildi.

600 çocuğa korona aşısı yapıldı ile ilgili etiketler Çocuk İsrail aşı BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.