60 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor? 60 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?

Kısa süre önce başlayan aşılama işlemi sağlık çalışanlarından sonra vatandaşlara yapılmaya başlanmıştır. Aşı önceliği yaşa göre belirlenmişti. Sıra 60 yaş üstü vatandaşlara geldi. Peki, 60 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor, 60 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır araştırdık.

Koronavirüs vakalarının en ciddi olduğu yaş ortalamalarından biri olan 60 yaş üstü vatandaşlar için aşılma işleminin ne zaman başlayacağı merak edilmekteydi. Getirtilen aşıların sağlık çalışanlarından sonra yaş sırasına göre vatandaşlara yapılmaya başlandığı bilinmekteydi. Pek çok vatandaş 60 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor? 60 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır gibi soruların cevaplarını arıyor.

60 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 65 yaş üstü vatandaşların aşılamasının tamamlandığını duyurdu. Daha sonra 60 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor sorusuna müjdeli haberi verdi. Önümüzdeki haftadan itibaren bir alt grubun, yani 60-65 yaş arası grubunun aşılama işlemine başlanacak. 60-65 yaş arasındaki vatandaşların telefon mesajlarınıza dikkat etmesi istendi.

60 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor? 60 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?

Yine Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 60 yaş üzeri için 22 Mart 2021 tarihinden itibaren aşı süreci başlayacaktır. Aşılama ile ilgili bilgiler vatandaşların telefonuna mesaj ile gelecektir.

60 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?

 Vatandaşlar aşı randevusu için, e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek aşı olabilecek mi öğrenebilecektir. 22 Mart haftasından başlayacak olan 60 yaş üstü aşılama işlemi için 60 yaş üstü aşı grubu arasında yer alan vatandaşlar randevu işlemi için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasına yönlendirilecek, vatandaş, tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecektir.

Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın 2. doz randevusunu da oluşturacak, bu randevunun bilgileri de kısa mesajla o kişiye iletecektir. Vatandaşlar, MHRS ve e-Nabız hesabı üzerinden aşı randevularını değiştirilebilmektedirler.

60 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor? 60 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? ile ilgili etiketler 60 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor 60 yaş üstü aşı randevusu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.