60 yaş üstü aşı ne zaman? ALO 182 MHRS ile aşı randevusu nasıl alınır?

60 yaş üstü aşılama için geri sayım başladı. Daha önceden Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada belirli yaş grupları için sıralama takvimi belli olmuştu. Şimdi de 60 yaş üstü vatandaşlar ne zaman aşı olacaklarını sorgulamaya başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs aşı takvimi sıralaması yayınlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, 65 yaş üstü ve son olarak 60 yaş üstü vatandaşların aşılanma süreci için bilgilendirmede gerçekleştirildi. Bilim Kurulu Toplantısı’nın hemen ardından açıklamalarda bulunan Koca, takvimde ikinci aşamaya gelindiğini söyledi.

21 Ocak tarihinde 85 yaş ve üzerindeki vatandaşlar da evlerinde aşılanmaya başlarken aynı tarihte eczane ve ecza deposu çalışanları ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencilerinden isteyenler aşının ilk dozunu oldu.

25 Ocak itibarıyla 80 yaş ve üzeri, 27 Ocak'tan itibaren de 75 yaş ve üzerindeki vatandaşlar, sağlık kuruluşlarından randevularını alarak aşılarını yaptırdı.

Sağlık çalışanlarına ilk doz sonrası 28 günün tamamlanmasını takiben 11 Şubat'ta CoronaVac aşısının ikinci doz uygulaması gerçekleştirildi. 11 Şubat'ta 70 yaş üzeri için ilk doz aşıların uygulanmasına başlandı.

60 Yaş Üstü Aşı Ne Zaman?

Aşılama, 65 yaş üzerindeki kişilere de 12 Şubat'ta yapılmaya başlandı. Aşı takviminin ikinci aşamasının A grubunda, hizmetlerin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları yer alacak.

Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri gibi), taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar bulunuyor.

60 yaş üstü aşı ne zaman? ALO 182 MHRS ile aşı randevusu nasıl alınır?

Üçüncü aşamada ise öncelikle kronik hastalığı bulunanlara aşı yapılacak. Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bunu 30-39 ve 18-29 yaş grubu takip edecek.

MHRS ile Randevu Nasıl Alınır?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.

60 yaş üstü aşı ne zaman? ALO 182 MHRS ile aşı randevusu nasıl alınır? ile ilgili etiketler aşı mhrs randevu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.