6 yaşında çocuğun evlendirilmesi davasında sıcak gelişme! Duruşma öncesi gerginlik!

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği davada hareketli anlar yaşandı. Koridorun polis barikatıyla kapatıldığı adliyede, koridora sadece avukatlar ve milletvekilleri alındı. Gizlilik kararı olmadan içeri alınmamasını eleştiren bir kadın gazeteciye bekleyen erkek izleyicilerden biri tepki gösterdi.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği davada yeni gelişme yaşandı. 

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve 6 yaşındayken H.K.G. ile evlendiği iddia edilen Kadir İstekli bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin bana Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve Kadir İstekli’nin yargılanmasına başlandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma için adliyede yoğun güvenlik önlemi alındı. Koridorun polis barikatıyla kapatıldığı adliyede, koridora sadece avukatlar ve milletvekilleri alındı.

6 yaşında çocuğun evlendirilmesi davasında sıcak gelişme! Duruşma öncesi gerginlik!

DURUŞMA ÖNCESİ GERGİNLİK

Basın mensupları ile izleyicilerin alınmaması zaman zaman gerginliklere neden oldu. Gizlilik kararı olmadan içeri alınmamasını eleştiren bir kadın gazeteciye bekleyen erkek izleyicilerden biri tepki gösterdi. Tartışmanın uzaması üzerine polis erkek izleyicileri koridordan uzaklaştırdı.

 

6 yaşında çocuğun evlendirilmesi davasında sıcak gelişme! Duruşma öncesi gerginlik! ile ilgili etiketler Yusuf Ziya Gümüşel Hiranur Vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.