Doğu Akdeniz'de 6 ve üzeri deprem bekleniyor!

Doğu Akdeniz’de son dönemde yoğun sismik hareketliliğin olduğunu söyleyen Jeofizik Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Melih Baki önemli uyarılarda bulundu. Baki, " 6 şiddetinin üzerinde depremler bekliyoruz. Ama şu anda izliyoruz. " dedi.

Doğu Akdeniz bölgesinde son 1 ayda yüzlerce küçük ölçekli deprem meydana geldi. 3 gün önce ise Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Bingöl-Karlıova-Erzincan arasındaki küçük bir kanadının kırılması sonucu Bingöl’de 5.8 büyüklüğünde deprem ardından da yüzlerce artçı sarsıntı meydana geldi.

Akdeniz Bölgesi’ndeki yer altı hareketleriyle ilgili çalışmalar ve değerlendirmeler yapan JMO Adana Şube Başkanı Melih Baki, dünya tarihinin en yıkıcı depremlerinin yaşandığı, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, birkaç kez yerle bir olan Doğu Akdeniz için uyarıda bulundu.

Doğu Akdeniz'de 6 ve üzeri deprem bekleniyor!

“6 VE ÜZERİ DEPREM BEKLENİYOR”

Doğu Akdeniz’de yaşanabilecek 6 ve üzeri bir deprem beklediklerinden bahseden Baki, “Bu depremin büyüklüğü kıracağı faya bağlıdır. Fay dediğiniz zaman tek bir hat değildir. Ana fayı kırarsa eğer büyük depremler olacaktır. 6 şiddetinin üzerinde depremler bekliyoruz. Ama şuanda izliyoruz. 1998 Adana depreminde 23 gün önceden o kırılacak fayı ilgili makamlara bildirmiştik ama önlem almadılar. Depremi 24 saat izleyen yerlerin bu konuda ön planda olması lazım. Deprem olacak ama asıl konuşmamız gereken deprem öncesi önlemler. Depreme karşı yapı tasarımı çok önemli” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz'de 6 ve üzeri deprem bekleniyor! - Resim : 2

İHA

 

 

Doğu Akdeniz'de 6 ve üzeri deprem bekleniyor! ile ilgili etiketler deprem Doğu Akdeniz Uyarı Akdeniz fay uzman
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.