6 partinin temsilcileri Meclis'te bir araya geliyor! 'Başbakanlık' umuduyla toplanacaklar...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ben başbakan adayıyım" açıklamasından sonra CHP, İYİ Parti, Saadet, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA’nın gündemi parlamenter sistem oldu. 6 partinin temsilcileri 5 Ekim’de Meclis'te bir görüşme gerçekleştirecek.

Muhalefet kanadı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören Anayasa değişikliğinin kabul edildiği 2017 tarihinden beri,  parlamenter sisteme dönme iddiasını sürdürüyor.

Nasıl bir parlamenter sistem önerdiklerini net bir şekilde ortaya koyamayan muhalefet, Akşener’in “Ben başbakan adayıyım” açıklamasından sonra ittifak kurdu. Lağvedilen başbakanlık makamını geri getirmek için çalışmaların masaya yatırılacağı Meclis’teki toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu katılacak.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER KONUŞULACAK

Toplantıda, partilerin temel ilkelerle ilgili görüş ve öneriler konuşulacak. İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Erdem, muhalefet partileriyle “kuvvetler ayrılığı” hedefinde bir araya geleceklerini belirterek, “Ortak bir dilimiz olacak. Belki seçimlerden sonra nasıl hareket edeceğimizin de yol haritasını ortaya koyacağız.” dedi.

6 partinin temsilcileri Meclis'te bir araya geliyor! 'Başbakanlık' umuduyla toplanacaklar... ile ilgili etiketler İYİ Parti CHP Saadet Partisi başbakanlık deva
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.