6 maddede Beşiktaş'ın zafer planı

Şenol Güneş, takımını dev maça taktiksel açıdan olduğu kadar, psikolojik açıdan da hazırlarken talebelerine derbide nasıl mücadele etmeleri gerektiğini anlattı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluk yolunda hayati öneme sahip olan Galatasaray derbisini hafta boyunca kafasında oynadı ve talebelerinden istediklerini yapılan antrenmanlarda tekrar tekrar anlattı. Şenol Güneş'in kritik mücadele öncesi oyuncularına uyarıları şöyle:

1.CİDDİYET VE RAKİBE SAYGI: Galatasaray güçlü ve saygı duyulacak bir takım. Avrupa vizesi için oynayacaklar. Karşınızda çok ciddi ve agresif bir rakip bulacaksınız..

2.HATA YOK: Bireysel hata istemiyorum. Akhisar maçında bu hatalar bizi sıkıntıya soktu. Dikkatli, konsantre bir şekilde ve birbirinizin eksiklerini kapatarak oynayın. Oyun disiplinine sadık kalın.

3.YARDIMLAŞMA: Rakip oyuncularla kesinlikle 1'e 1 kalınmayacak. Her pozisyonda en az 1'e 2 karşılama istiyorum. Özellikle 18 önünde rakibe şut ve frikik imkanı tanımayın.

4.BEN DEĞİL BİZ: Her karşılaşmada çok pozisyon bulamayabilirsiniz. Gol için en iyi alternatifi deneyin. 'Ben değil biz' dememiz lazım. Kayseri maçında zaman zaman bireysel davrandık. 0-0 ya da 4-0 olsa da en iyi gol şansını denemeliyiz.

5.KONTROLLÜ TEMPO: Topun kontrolü bizde olsun. Ancak rakibi hataya zorlamamız gerek. Bunun için tempo ve baskı istiyorum.

6.SİNİRLERİNİZE HAKİM OLUN: Sinirlenmek, kontrolü kaybedip kart görmek yok. Bu bizim final maçımız. Öncesi ve sonrası yok.

Kaynak: Sabah / Fatih Doğan

6 maddede Beşiktaş'ın zafer planı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.