6. his!... Boğaz'da kaybolan Furkan, Ömer'in rüyasına göre aranıyor

İstanbul Boğazı’nda akıntıya kapılarak kaybolan Furkan’ı arama çalışmaları sürüyor. Önceki gün Boğaz trafiğini durduran arama, 11 yaşındaki Ömer’in “Rüyamda ‘Beni buradan alın’ diyordu” iddiası üzerine kilometrelerce ötedeki Karaburun kayalıklarına kaydı

Gazete Habertürk'ten Yusuf Doğan'ın haberine göre; İstanbul Boğazı’nda 15 Temmuz’da akıntıya kapılarak kaybolan ve 27 gündür bulunamayan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım için önceki gün Boğaz trafiği durdurularak başlatılan arama çalışmasından sonuç çıkmadı.

furkany7

Ancak Bağcılar’da yaşayan 11 yaşındaki Ömer Faruk Öztürk’ün rüyası, aramaların seyrini değiştirdi. Ömer, Furkan’ın ailesine ulaşıp “Rüyamda Furkan Ağabey beni buraya getirdi. 3 kayalık gösterdi, ‘Sıkıştım, beni buradan alın’ diyordu” dedi.

Şoke olan Furkan’ın babası Memduh Yıldırım, durumu yetkililere iletmesini şöyle anlattı: “Çocuğun burayı rüyasında sekiz gün üst üste görmesi üzerine yetkililerden istekte bulunduk. Bu talebimiz kabul edildi. Bizim için bir umut. Çocuğun anlattıkları ve bölgede kayalıkların olması rüya ile uyuşuyor.”

furkany1

KAYALIKLARI GÖSTERDİ

Bu gelişmenin ardından Deniz Kuvvetleri de akıntıları göz önüne alarak Furkan’ın bulunması için “Boğaz’ın kuzeyi aransın” diye rapor verince çalışmalar Karadeniz kıyısında Ömer’in tarif ettiği noktalara kaydırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir bot, iki jet-ski ve altı kurbağa adamın yaptığı aramayı baba Memduh Yıldırım ve annesi Kezban Yıldırım da izledi.

furkany2

Furkan Yıldırım’ı rüyasında gördüğünü söyleyen 11 yaşındaki Ömer Faruk Öztürk’ün yer göstermesi üzerine başlayan arama çalışmaları çevredeki kayalıkların diplerinde yoğunlaştı. Dalgıçlar bölgede belirlenen yerlere dalarak arama çalışmalarını denizaltında sürdürdü.

‘SEKİZ KEZ GÖRDÜM’

Ömer Faruk Öztürk, rüyalarını şöyle anlattı: “Furkan ağabeyi tanımıyorum, buralara da ilk defa geliyorum. Beni buraya getiriyor. Kayalıkların arasında sıkışmış. Bir koltuğa oturup sohbet ediyoruz. Bana ‘Annemi babamı getir, beni buradan alın’ diyor. Kimseye söylemiyorum. Rüya, gerçek değildir diyorum. Sonra diğer gün bana kızıyor, yine aynı şeyleri söylüyor. Kolumdan tutuyor, denize zıplıyoruz beraber, üç kayalık gösteriyor, ‘Beni gelin tam bu bölümden alın’ diyor. Sekiz gün gördüm bu rüyaları...” Öte yandan Yıldırım ailesinin diğer üyeleri ise Arnavutköy Akıntıburnu’ndaki bekleyişini sürdürüyor.

furkany3

Babası Arif Öztürk, Ömer Faruk’la görüşme isteğimizi “Elini incitti, hem de bu aralar psikolojisi bozuk” diyerek reddetti. Öztürk, şunları söyledi: “Biz de çok şaşırdık. Daha önce hiç benzer şeyler olmamıştı. Rüyasında gördüğünü söyledi, önce çok ciddiye almadık. Sonra her gün aynı rüyayı gördüğünü söyleyince Furkan’ın ailesine ulaştık. İnşallah bir şey çıkar.”

furkany4

Eski Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, olayı şöyle değerlendirdi:

"Literatürde bu kadar küçük yaşta birinin örneği yok. ABD’de madende kaybolan iki kişi için medyumlar benzer bir yol gösterme yapmıştır. Ama hiçbir zaman bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Hatta bu iki vakada polis medyumlara gizli olarak başvurmuş, belgeleri ve haritaları paylaşmıştır. İşbirliği sonucunda aranan kişilere ulaşılmıştır. Arnavutköy’de kaybolan genci bulmaya yönelik arama kurtarma çalışmaları rüya üzerine de olsa yapılmalı, bunda hiçbir eleştirilecek durum yok."

furkany6

6. his!... Boğaz'da kaybolan Furkan, Ömer'in rüyasına göre aranıyor ile ilgili etiketler rüya furkan yıldırım boğaz arama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.