6 aydır Türkiye'deydiler, ajan devşiriyorlardı! / ÖZEL HABER

İstanbul'da Birleşik Arap Emirlikleri istihbaratına çalışan iki ajan yakalandı. MİT ve İstanbul Emniyetinin bu başarılı operasyonundan kritik detaylara, SuperHaber'den gazeteci Ceyhun Bozkurt ulaştı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün İstanbul'da yaptıkları ortak operasyonla Birleşik Arap Emirlikleri istihbaratına çalışan iki ajan yakalandı.

Yakalanan BAE ajanları sorgularında Birleşik Arap Emirlikleri'ne çalıştıklarını itiraf etti.

Yakalanan kişilerden birinin Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla bağlantılı bir kişiyle telefon görüşmesi de yaptığı bildirildi.

İstanbul'da yapılan operasyonun ayrıntılarına ise SuperHaber yazarı, gazeteci Ceyhun Bozkurt ulaştı.

İşte Bozkurt'un edindiği o çok özel bilgiler;

"Reuters, İstanbul’da pazartesi günü iki Birleşik Arap Emirlikleri casusunun yakalandığını duyurdu. Diğer ayrıntılar da adım adım basına yansıyacaktır. Operasyon, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın tespiti ve sonrasında Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordine içinde yürütüldü.

Reuters haberinin dışında ilk edindiğim bilgiler şunlar:

- İki ajandan ilki 6 ay önce, yani Ekim 2018 tarihinde Türkiye’ye giriş yaptı. İkinci ajan, ilk gelen ajana daha sonra katıldı.

- İki ajan da, bu 6 ay içinde para karşılığı ajan devşirmeye çalıştı. Bu süreçte kimlerle temas ettikleri tek tek araştırılıyor.

- İki BAE ajanının kontr-espiyonaj, yani karşı casusluk faaliyeti örgütlediği tespit edildi. Bunun anlamı şu: Bu iki ajan, devşirdikleri ajanlar üzerinden hasım gördükleri ülkelerin istihbarat servislerini aldatma/dezenformasyon yapma çalışması yürütecekti. Yani bir anlamda Milli İstihbarat Teşkilatı’na yönelik bir çalışma içindeydi.

- Kaşıkçı hadisesinden şüphelenilmesinin nedeni bu faaliyet. Çünkü Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesi sonrasında Milli İstihbarat Teşkilatı, ilgili güvenlik birimleriyle koordineli bir çalışma yürüterek olayın açığa çıkarılmasında büyük pay sahibi olmuştu. Bu durum Suud yönetiminin hoşuna gitmemişti. Doğrudan Suud unsurları giriş yapsaydı, gözler onların üzerinde olacaktı. Bu nedenle Suud Hanedanıyla ortak hareket eden BAE unsurları kullanıldı."

6 aydır Türkiye'deydiler, ajan devşiriyorlardı! / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler SuperHaber MİT BAE İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ceyhun Bozkurt
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.