6 adet SİHA, 7 ay erken teslim edildi...

6 adet Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), kabul test uçuşlarının başarıyla tamamlanmasının ardından, Jandarma Genel Komutanlığı'na sözleşme takviminden 7 ay erken teslim edildi.

Milli gururumuz İHA ve SİHA'ların üreticisi Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "6 adet Bayraktar SİHA, kabul test uçuşlarını başarıyla tamamlayarak Jandarma Genel Komutanlığımıza sözleşme takviminden 7 ay erken teslim edildi. Vatanımıza Milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerin kullandı.

Baykar tarafından üretilen ve 2015'ten bu yana operasyonel olarak kullanılan Bayraktar TB2 İHA'ları diğer bölgelerde terörle mücadeleye desteğini sürdürürken, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında da güvenlik güçlerine etkin gözetleme, keşif ve ateş desteği sağladı. Bayraktar TB2 İHA'lar, bugüne dek binlerce teröristin tespiti, teşhisi ve etkisiz hale getirilmesinde etkin rol oynadı.

İHA'lar sağladıkları istihbaratla tehditlerin ortadan kaldırılmasına katkı sunarken, SİHA'larla hedefler doğrudan etkisiz hale getirildi.

6 adet SİHA, 7 ay erken teslim edildi... ile ilgili etiketler SİHA Selçuk Bayraktar teslimat
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.