6-7 Şubat hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Hafta sonunda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Son olarak Erdoğan, Kabine toplantısının hemen ardından vatandaşlara seslenerek bu konuda bilgilendirmede bulundu. Erdoğan’ın konuşması sonrasında hafta sonunda 6-7 Şubat 2021 tarihlerinde kısıtlama olacak mı sorusu gündem oldu. Peki, 6-7 2021 Şubat sokağa çıkma yasağı var mı?

Hafta sonları koronavirüs salgını nedeni ile uygulanan sokağa çıkma yasağı bir kez daha gündeme geldi. Yayınlanan genelge ile belirlenen saatler içerisinde market, fırın, kasap ve manav gibi temel ihtiyaçları harici sokağa çıkma yasakları olan vatandaşlar bu durumun ne zaman sona ereceğini merak etmekte.

Kabine toplantısı sonrasında vatandaşlara seslenen Erdoğan, yeni tip koronavirüse ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.

6-7 ŞUVAT HAFTA SONU YASAK VAR MI?

Erdoğan açıklamasında "8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarında ki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için gereken çalışmalar da yürütülecek."

"Yine vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz. Bu vesileyle belediyelerden ve organize sanayi bölgeleri yönetimlerinden İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının uygulanması hususunda hassasiyet göstermelerini beklediğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

 

6-7 Şubat hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? ile ilgili etiketler hafta sonu yasak
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.