5'ten fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı! Pazartesi yürürlüğe giriyor...

Koronavirüs salgını bugüne kadar 6 bin insanın ölümüne neden oldu. Ülkeler de tedbirlerini artırmaya başladı. Avusturya hükümeti, tedbir kapsamında 5'ten fazla insanın bir araya gelmesini yasakladı. Uygulama pazatesi günü başlayacak.

Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz, pazartesi gününden itibaren 5'ten fazla kişinin bir araya gelmesini ve toplantıları yasakladığını bildirdi.

"VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ SOYUTLAMALI"

Şansölye Sebastian Kurz yaptığı açıklamada, "Avusturyalılar kendilerini soyutlamalı ve sadece birlikte yaşadıkları insanlarla vakit geçirmeli. Yurttaşlar, yiyecek-içecek alışverişi yapmak veya başkalarına yardım etmek dışında evlerinden ayrılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

 EN DİKKAT ÇEKİCİ KARAR

Ülkede alınan bu karar, şimdiye kadar, Kovid-19 nedeniyle toplantı ve programlarla ilgili dünyadaki en dikkat çekici karar olarak kayıtlara geçti.

5'ten fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı! Pazartesi yürürlüğe giriyor... ile ilgili etiketler Avusturya Koronavirüs kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.