578 kişi karantinaya alındı

Karabük'ün Yenice ilçesinde yapılan testlerde aynı köyden 7 kişi de koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine 578 nüfusu bulunan Yamaç köyü karantinaya alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı. Bu arada 7 kişiye virüsü Tekirdağ'dan düğün için gelen bir kişinin bulaştırdığı ileri sürüldü.

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Yamaç köyünde 7 kişide Kovid-19 tespit edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, birden fazla pozitif vaka tespit edilmesi ve bu kişilerin de çok sayıda temaslısı bulunmasından dolayı 578 kişinin bulunduğu köyün tamamında 14 gün süreyle karantina ilan etti.

578 kişi karantinaya alındı

Jandarma ekipleri şerit çekerek, araçların köye giriş-çıkışlarını kapattı.

Konuya ilişkin Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yenice ilçesine bağlı Yamaç köyünde birden fazla Kovid-19 pozitif vakaların olması ve temaslı sayısının fazlalığı sebebiyle bahsi geçen temaslıların hastalığı yayma potansiyelinin yüksek olmasından ötürü toplum sağlığının korunması amacıyla 08.08.2020 tarihi itibariyle 22.08.2020 tarihi saat 24.00'e kadar 14 gün süre ile köye giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina alınmasına karar verilmiştir" denildi.

578 kişi karantinaya alındı - Resim : 2

Yenice ilçesinde Kurban Bayramı'ndan itibaren karantina altına alınan köy sayısı ikiye yükseldi.

578 kişi karantinaya alındı - Resim : 3

Bu arada köydeki 7 kişiye virüsün Tekirdağ'dan düğün için gelen bir vatandaş tarafından bulaştığırıldığı ileri sürüldü.

578 kişi karantinaya alındı ile ilgili etiketler Karabük Yenice ilçesi kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.