55 ülke "Avrupa Süper Ligi"ni kınayan bildiriyi kabul etti

UEFA'ya bağlı 55 üye ülke federasyonu, yeni kurulan "Avrupa Süper Ligi" kınayan bildiriyi oy birliği ile kabul etti: "UEFA olarak neyin tehlikede olduğunu ve futbol hiçbir şeyi umursamayan paragöz, bencil bir klandan korumamız gerektiğini biliyoruz. Biz Avrupa futboluyuz. Onlar değil."

45. Olağan UEFA Kongresi bugün İsviçre'nin Montreux kentinde yapıldı. UEFA'ya bağlı 55 ülke federasyonu, Avrupa Süper Lig'ni şiddetle kınayan bir bildirgeyi oybirliğiyle kabul etti:

UEFA Kongresi, kapalı "Süper Lig" in tam da Avrupalı ​​olmanın ne olduğu kavramına aykırı olduğu konusunda kararlılık mesajı verdi:

"UEFA ve üye federasyonları, herkesin yararına oyunun sürdürülebilirliğini ve geliştirilmesini ve Avrupa değerlerinin ve sosyal sonuçlarının desteklenmesini sağlamak için açık liglere ve yeniden dağıtım üzerine kurulu gerçek bir Avrupa modeline inanmaktadır.

Komplocu kulüpler, bugün statülerinin tek başına elde edilmediğini, bunun yerine büyük, orta ve küçük kulüplerin herkesin başarılarına ve kayıplarına katkıda bulunduğu dinamik bir Avrupa sisteminin parçası olduğunu görmekte açıkça başarısız oldular. Herkesin inşa ettiği mirası bölme ve üzerinde hak iddia etme hakkına sahip olduklarını varsaymaları Avrupa değerlerine ve sportif liyakate hakarettir.

UEFA, üye dernekleri ve futbolu seven herkes sağlam durur ve bu kulüplerin sahipleri ve destekçileri tarafından bu hamleye olabildiğince güçlü bir şekilde direnir ve mücadele eder. UEFA olarak neyin tehlikede olduğunu ve futbol hiçbir şeyi umursamayan paragöz, bencil bir klandan korumamız gerektiğini biliyoruz. Biz Avrupa futboluyuz. Onlar değil."

 

55 ülke "Avrupa Süper Ligi"ni kınayan bildiriyi kabul etti ile ilgili etiketler UEFA avrupa süper ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.